Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Efter gårdagens missöden: Kimi Räikkönen tvingas starta från depån enligt källa – "Jag gjorde ett misstag och fick betala priset"

Från 2019
Kimi Räikkönen.
Bildtext Kimi Räikkönen krashade i tidskvalet på lördag.
Bild: XPB Images/AOP

Det har inte varit någon perfekt helg för Kimi Räikkönen i Italien hittills. Efter att just och just tagit sig till den tredje sessionen krashade han. En bytt växellåda fällde honom från tionde startrutan till femtonde. Nu ser det ändå ut som att han tvingas starta från depån på Monza.

Säsongens 14:e formel 1 lopp kör i gång i dag på Monza i Italien. Gårdagens tidskval fick ändå ett farsartat slut och Kimi Räikkönen har inte det bästa utgångsläget inför Italiens Grand Prix.

Räikkönen körde av banan under den sista kvalsessionen i går. Röd flagg följde och bara Charles Leclerc och Carlos Sainz kom åt att göra ett sista varv.

Räikkönen slutade till sist tia i tidskvalet men blev tvungen att byta växellådan och fick ett straff på fem startrutor.

Nu uppger ändå Thomas Maher på Twitter att också motorn måste bytas och därmed lär Räikkönen starta från depån i dagens lopp på Monza.

Räikkönen sade redan i går i C Mores intervju att han inte är allt för optimistisk gällande vilken startruta han blir tilldelad, eftersom han gissade att en hel del måste bytas på bilen.

Senare medgav han också enligt Yle Urheilu att det inte var något fel på banan utan han tar på sig all skuld för krashen.

– Jag gjorde ett misstag och fick betala priset, sade Räikkönen.

Charles Leclerc tog segern i gårdagens kval och startar för andra gången på raken från pole position. Lewis Hamilton startar från ruta två och Valtteri Bottas från ruta tre.

Texten baserar sig på Yle Urheilus artikel "Kimi Räikkönen starttaa varikolta Italian GP:hen – lähteen mukaan moottori vaihdetaan" skriven av Jonne Niemeläinen