Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Invånare i Bahamas: Här är inte längre hälsosamt att vara

Från 2019
Nya bilder av förödelsen på Bahama - Spela upp på Arenan

Stanken av lik och gamla sopor börjar bli övermäktig i orkandrabbade Bahamas. Här är det inte längre hälsosamt att vara, säger en invånare som väntar på evakuering från den värst drabbade ön Abaco.

Minst 43 personer har omkommit i Bahamas och tusentals har förlorat sina hem till följd av orkanen Dorian. FN uppskattar att upp till 70 000 människor är i behov av hjälp.

Antalet dödsfall förväntas öka avsevärt, eftersom hundratals - om inte tusentals - människor fortfarande saknas. Det säger premiärminister Hubert Minnis och får medhåll av hälsoministern Duane Sands.

- Vi kommer att få se dödssiffran stiga säger de bägge till nyhetsbyrån AFP.

Kryssningsfartyg deltar i evakueringen

En mer eller mindre oorganiserad armada av passagerarplan, helikoptrar, båtar och kryssningsfartyg deltar i evakueringen av människor från de mest drabbade öarna Abaco Islands och Grand Bahamas.

Alla hamnar i öriket har öppnats för fartygen men på många håll har pirerna och kajerna förstörts. Det gäller också flygplatserna.

Invånarna i Bahamas har samtidigt börjat få svårt att klara av den tilltagande stanken av lik och sopor.

Chamika Durosier hör till dem som illa kvickt vill komma bort.

- Det är inte längre säkert att vara här. Människor har ingen mat, inget vatten. Döda kroppar finns fortfarande runtomkring oss och det är en hälsofara säger hon.

Diskussion om artikeln