Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Lyckokalsongerna gav historiskt guld för Sibbo-Vargarna: ”Inga bromsspår i dem”

Från 2019
Uppdaterad 08.09.2019 20:13.
Sibbo-Vargarna tar historiskt guld - Spela upp på Arenan

Det var aldrig något snack om saken. Favoriten Sibbo-Vargarna höll för trycket på herrarnas 4x400 meter. Bakom årets succé ligger något oväntat Anton Kunnas val av kalsonger.

Sibbo-Vargarnas kvartett hörde till favoriterna då herrarna skulle göra upp om medaljerna på 4x400 meter i stafett-FM. Förra året blev det brons och nu lyckades Eljas Aalto, Mikael Granqvist, Edward Lindberg och Anton Kunnas fixa ett historiskt första guld.

Ankaret Kunnas förde laget i mål som vinnare på tiden 3.15,68. Laget vann guldet med en dryg sekund före Naantalin Löyly som löpte i det första heatet.

– Jag har på mig lyckokalsongerna och det avgjorde. Jag hade inte dem i fjol och man märker att det hjälpte, säger ankaret Kunnas till Yle Sporten med ett skratt.

– Det var inga bromsspår i dem, flikar Edward Lindberg snabbt in.

Bland annat Esbo IF, Borgå Akilles och HIFK fanns också med i spekulationerna om medaljerna inför stafetten men de var aldrig i närheten av att rubba Sibbo-Vargarna.

Eljas Aalto som på förhand var ett osäkert kort på grund av känningar i låret såg till att laget ledde stafetten efter den första sträckan.

– Det kändes bättre på morgonen och jag visste att jag kunde löpa idag. Frågan var bara hur försiktigt jag skulle gå ut. Det blev spännande att följa med killarna sedan, säger Aalto.

Eljas Aalto, IF Sibbo-Vargarna
Bildtext Eljas Aalto förde upp Sibbo-Vargarnas i ledning i stafetten.
Bild: Friidrottsförbundet / Anssi Mäkinen

Luckan växte hela tiden

På den andra etappen ryckte Mikael Granqvist upp en lucka på några sekunder till de jagande lagen.

– Det var ett prefekt lopp. Det var nervöst inför men allt gick som det skulle, säger han.

Edward Lindberg fortsatte i Granqvists spår. Han öppnade i ett hårt tempo och höll sedan hela vägen.

– Det här var nog ganska nära min maximala prestation. Löpningen fungerade jättebra och jag orkade bra, säger Lindberg.

På ankaretappen hade man sedan Anton Kunnas. Kunnas har stavhopp som huvudgren men är bra även på 400 meter och han löpte avspänt hela banvarvet och det var till slut inget snack om saken.

– Naantalin Löyly satte en hård tid i första heatet, den skulle vi slå och det gick. Det är nog min grej att vara ankare. Även om jag inte tränat så mycket 400 meter så har jag gått framåt, säger han.

Samtliga resultat från stafett-FM finns här.

Diskussion om artikeln