Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Jac Karlson nobbar handbollslandslaget: "Just nu brinner jag inte för att vara med i landslaget men det kan ju ändra på ett par månader"

Från 2019
JAc Karlsson i BK-46 inför comebacksäsongen 2019-2020.
Bildtext Jac Karlsson i BK-46 inför comebacksäsongen 2019-2020.
Bild: Mikael Oivo / Yle

Handsbollslandslagets tränare Teddy Nordling frågade för en vecka sedan om Jac Karlsson vill återvända till landslaget i höst men fick inte det svar som han hade hoppats på. 33-åringe Karlsson som har återvänt till BK-46, Karis och Finland efter många år i Danmark håller ändå landslagsdörren på glänt.

I våras meddelade handbollsspelaren Jac Karlsson att han vänder hem efter många år i Danmark. Under hösten väntar spel i FM-ligan med BK-46 men en eventuell landslagscomeback får vänta på sig.

Karlsson har nyligen levererat sitt besked till landslagets assisterande tränare Teddy Nordling.

– Vi pratade efter en träningsmatch mot Sjundeå om att de skulle behöva mig i landslaget. Jag skulle bestämma mig före helgen.

– Jag tänkte att det ännu inte är läge att komma med. Då jag ännu inte har kommit in i den nya vardagen så känner jag inte riktigt för att ställa upp i landslaget, säger Karlsson till Yle Sporten.

Hur tog Nordling emot beskedet?

– Jättebra. Inga sura miner, han sade att vi får återkomma senare.

Många kvalmatcher i januari

Finland inleder VM-kvalet den 23 oktober med en bortamatch mot Israel och fortsätter den 27 oktober på hemmaplan mot Cypern. Före det spelas två träningsmatcher mot Japan.

De resterande kvalmatcherna spelas i januari 2020. Då kan Karlsson ha hunnit ompröva sitt beslut.

– Det är svårt att säga, det är många månader dit. Vi får se om man ännu har så stor iver på att spela i landslaget och hur det går med jobb och familj. Jag har sagt att jag vill vänta med att ge besked, säger Karlsson.

– Just nu brinner jag inte för att vara med i landslaget men det kan ju ändra på ett par månader.

Herrarnas FM-liga inleds den 20 september med en match mellan ÅIFK och SIF. BK-46 säsongsdebuterar den 25 september då HIFK besöker Karis.

Diskussion om artikeln