Hoppa till huvudinnehåll

Hajbo

MGP 2019 - Nu släpper vi biljetterna!

Från 2019
publik under MGP
Bildtext Äntligen är det dags! Missa inte din plats i publiken lördag 5.10 i tv-studion i Helsingfors.
Bild: MGP/Yle

Finalen i Melodi Grand Prix sänds direkt från Yles tv-studio i Helsingfors lördagen den 5 oktober. Den kan ses i Yle Fem och på Yle Arenan kl. 18.

Både artister och dansare i åldern 8-15 år har tävlat om att komma med i finalen av MGP. Tio låtar har valts ut och deltagarna kommer från olika håll i Finland. Låtarna är skrivna av artisterna själva.

Finalisterna för MGP 2019.

Här är de tio finalisterna för MGP 2019

De tio finalisterna har valts ut för MGP 2019.

Under sommaren har man varit på läger och fått hjälp av proffs för att slipa sin låt, men också med att få ihop en helhet med dansare och förstås scenkläder. Det är nu vi får se resultatet i en färgsprakande show.

Dansarna för MGP 2019.

Dansarna för MGP 2019

Dansarna har valts ut för MGP 2019.

Du har chansen att komma som publik!

Förutom att man ser hela showen, är det intressant att se hur allt går till i en tv-studio, med kameror, belysning, publikuppvärmning, pyroteknik, osv. Det händer en hel del som man inte alls ser i bilden som går ut.

Biljetter finns till två olika omgångar av MGP-showen. Redan tidigare samma lördag drar vi nämligen ett identiskt genrep, alltså en generalrepetition, då artister, dansare och programledare får öva en gång på riktigt, med riktig publik.

Det finns en liten skillnad mellan showerna. Vi får nämligen inte fram någon vinnare under genrepet. Det är först under finalsändningen som dina sms-röster registreras och först då kan också juryn ge sina röster, på basen av artisternas finalprestationer.

Det finns ingen åldersgräns för att komma som publik till MGP. Golvet framför scenen är reserverat för barn och unga. Småbarn får sitta med vuxna på läktaren.

Eftersom vi har pyroteknik och ljudet stundvis kan vara högt, har vi även ett lugnare utrymme dit man kan gå och titta på showen via en skärm, ifall det behövs.

Så alla är välkomna, ung som gammal och det bästa av allt - biljetterna är gratis! Men biljetterna tar fort slut, speciellt till finalen, så fundera inte för länge med att boka. Vi önskar även att biljetter som inte används avbokas så fort som möjligt.

***

MGP - Melodi Grand Prix är en låtskrivar- och sångtävling för 8-15-åringar som ordnas för trettonde gången i Finland.
Artisterna har skrivit sina låtar själva och har i våras valts ut bland ett stort antal sökande.
Vinnaren utses genom en 50-50 kombination av jury och publikröstning. Du kan rösta på din favorit med ett enkelt sms.

MGP är ett samarbete mellan Svenska Yle, Finlands Svenska Ungdomsförbund FSU r.f. och produktionsbolaget Five Corners Production.

Instagram: @mgpfinland #mgpfinland

Facebook: MGP.Finland

Diskussion om artikeln