Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kaapo Kakko om sitt magnifika segermål: "En gammal tränare sade åt mig att inte passa under förlängningen"

Från 2019
Uppdaterad 10.09.2019 14:21.
Kaapo Kakko gjorde väl ifrån i Rangers-nykomlingarnas träningsmatch.
Bildtext Kaapo Kakkos förlängningsmål var en riktig pärla.

Det var förvisso bara en träningsmatch nykomlingar emellan. Hur som helst presenterade sig Kaapo Kakko med buller och bång för hockeyfansen på andra sidan Atlanten genom att göra ett drömmål i förlängningen.

New York Rangers 18-årige anfallare Kaapo Kakko får pucken i god fart i spel tre mot tre under förlängningen mot Minnesota Wild. Han rundar en back, han rundar målet, men än är det varken läge att skjuta eller passa.

I stället gör han ett likadant varv runt Wilds försvarszon. Den här gången blir både backen och målvakten efter och det öppnar en lucka som Kakko utnyttjar med ryggsidan av sitt klubblad.

– Det var ett fint mål. En tränare sade åt mig för ett par år sedan att inte passa under förlängningen. Så jag passade inte, säger Kaapo Kakko på New York Rangers twitterkonto.

Kakkos första match i Rangers-tröjan blev minnesvärd. Under ordinarie tid stod Åbo-killen för tre assist men det var i förlängningen som han steg fram på allvar och visade varför han tros bli en av Finlands bästa spelare.

Kakko spelade i samma med Rysslands Vitali Kravtsov och Sveriges Karl Henriksson.

New York Rangers inleder sin NHL-säsong den 3 oktober när Patrik Laines Winnipeg Jets står för motståndet.

Diskussion om artikeln