Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Vasaföretaget VEO vill växa i Sverige – köper svenskt konsultföretag

Från 2019
VEO i Vasa.
Bild: Yle/Joni Kyheröinen

VEO har köpt ett svenskt konsultföretag som specialiserat sig på att hjälpa aktörer inom elkraftsbranschen. De ger oss den viktiga lokala expertisen som behövs för fortsatt tillväxt i Sverige, säger Fredrik Grankull från VEO.

Företaget TechTeam360 har specialiserat sig på att hjälpa elkraftbranschens aktörer inom transmission, distribution samt projektering och beredning av elektrifieringsprojekt.

Företaget är baserat i Västerås och sysselsätter 20 specialister.

- TT360 har ett ypperligt rykte på kraftöverförings- och distributionsmarknaden, så vi är mycket glada över att kunna välkomna dem till VEO Group, säger Fredrik Grankull, vice verkställande direktör för VEO Substations, i ett pressmeddelande.

Alla anställda kommer att övergå i VEO:s tjänst och de kommer att fortsätta sin verksamhet som tidigare, i enlighet med befintliga uppdrag.

- På lång sikt kommer företaget att integreras i VEO och därmed ge oss den viktiga lokala expertisen som behövs för fortsatt tillväxt i Sverige. Just nu ligger dock all fokus på att låta TT360 fullfölja pågående uppdrag utan några störningar för personal eller kunder, konstaterar Grankull.

Tidigare ägarna: Bitarna föll på plats

Företagets tidigare ägare Willy Palm och Andreas Yttermark ser det som en stor ära att VEO ser potential i dem.

- Tidigare har vi inte ens övervägt att ge upp ägandet, men då VEO steg in i bilden märkte vi att bitarna föll på plats. Förutom att VEO har ett imponerande track record känner vi att VEO har rätt fokus, en långsiktig strategi och att de ger oss på TT360 en betydande roll då det framtida VEO AB ska byggas upp, säger Palm och Yttermark i ett pressmeddelande.

- Vi är säkra på att VEOs systemexpertis i kombination med vår kännedom om hur man driver verksamhet i Sverige kommer att resultera i väsentliga synergieffekter.

Diskussion om artikeln