Hoppa till huvudinnehåll

Bolaget

Yle svarar: Yle Österbotten står för oberoende journalistik

Från 2019
Uppdaterad 13.09.2019 10:13.
Insändare
Bild: Yle

Vi publicerar skriverier, svar och rättelser som Yle skickat till tidningar. Det här svaret publicerades i Vasabladet 12.9.2019.

Hans Ånäs tar i en insändare i Vasabladet 6.9.2019 upp Svenska Yles kommentarspolicy och hänvisar till kommentarer under en artikel som publicerades redan för ett och ett halvt år sedan. Ånäs riktar i sin insändare grundlösa anklagelser mot redaktör Roger Källman.

Artikeln som publicerades 14.3.2018 berättades att Mikko Ollikainen kandiderar i riksdagsvalet. Hans Ånäs skrev kommentarer som refuserades, eftersom de innehöll overifierade beskyllningar mot en namngiven person. Redaktör Roger Källman uppmanade i kommentarsspalten Hans Ånäs att ta kontakt med redaktionen om han hade information som vi kunde granska journalistiskt.

En av de kommentarer som Hans Ånäs skrev publicerades, eftersom innehållet inte stred mot vår kommentarspolicy. Men kommentaren hänvisade till den refuserade diskussionen och saknade sammanhang. Därför tog redaktionen senare bort också den kommentaren. Vi beklagar att den hann publiceras.

Hans Ånäs frågar sig om redaktör Roger Källman ingick i Mikko Ollikainens medarbetarstab. Frågan är helt obefogad.

Yle Österbottens redaktörer har inga kopplingar till politiker eller andra makthavare.Vi står för en oberoende journalistik i alla sammanhang, också vad gäller modereringen av kommentarer.

Ulrica Lövdahl
Chef, Yle Österbotten