Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Spelföretaget Rovio resultatvarnar - kursen rasar på börsen

Från 2019
Uppdaterad 12.09.2019 11:09.
Bild på Angry Birds-mobilspelet.
Bild: Photo: IBL/Pelle T Nilsson/IBL

Rovio uppger att dess resultat blir sämre än väntat. Nu kommer företaget att fokusera på marknadsföring för att spelen ska hitta nya användare.

Spelföretaget Rovio ger ut en varning för att dess resultat för i år blir sämre än väntat, eftersom intäkterna från spel och licenser inte uppnått förväntningarna.

Rörelsevinsten kommer enligt bolagets ledning att stanna vid 5 till 8 procent av omsättningen - tidigare låg uppskattningen vid mellan 9 och 11 procent.

Också omsättningsprognosen har försämrats: Omsättningen väntas i nuläget öka med 295-310 miljoner euro, medan den tidigare prognosen låg på 300-330 miljoner euro.

Nu kommer företaget att satsa på att nå ut till nya kunder och växa på lång sikt.

I ett pressmeddelande uppger vd Kati Levoranta att man vill skapa tillväxt genom att koncentrera sig på företagets mest populära spel. I januari utkom det omtyckta spelet Angry Birds Dream Blast, vars användarmängder vuxit under året.

- År 2019 och 2020 kommer vi att fokusera på marknadsföringen och på att öka omsättningen och kassaflödet på lång sikt, vilket givetvis kommer att leda till sämre lönsamhet, säger Levoranta.

Rovio uppger att man nästa år kommer att släppa ett till tre nya spel.

Artikeln korrigerades 11:05.

Diskussion om artikeln