Hoppa till huvudinnehåll

Strömsö

Fylld batat på en tallrik

Bakad sötpotatis med kikärtsröra och valnötsbullar

Från 2019

Bakad sötpotatis med kikärtsröra och valnötsbullar

Eftersom jag är vegan ville jag utveckla det klassiska receptet på ugnsbakad potatis (i mitt fall sötpotatis). Jag ville också experimentera med nötter i matlagningen och utvecklade därför receptet på valnötsbullarna som är ett gott och lite krispigt tillbehör till den bakade bataten.

Linda Långsjö

Bakad sötpotatis med kikärtsröra och valnötsbullar

4 personer

  • 4 sötpotatisar eller vanliga ugnspotatisar

  • 200g kikärter

  • 1/4 purjolök finskuren

  • 1 knippe dill (finskuren)

  • 2 dl vegansk majonnäs

  • 1 burk havrefraiche

  • 1 vitlöksklyfta finhackad

  • 2 msk dijonsenap

  • salt

  • peppar

Kikärtsröra

  1. Mosa kikärterna lätt med gaffel och blanda i resten av ingredienserna. Låt gärna stå i skål i kylen över natten.

  2. Lägg sötpotatisarna på en plåt i 200 grader i ca 1h tills dom är helt mjuka inuti. Skär upp på mitten och fyll med röran.

Valnötsbullar

2,5dl valnötter
0,5 dl solrosfrön
1 liten lök finhackad
2 msk sojasås
2dl kokad quinoa
salt&peppar

Mixa allt i en matbredare och blanda med den kokta quinoan. Rulla till bollar och stek i olja i stekpanna

Kockstuderande antog Vegvalsutmaning – här är recepten

Kantarellcanneloni på en tallrik

Kantarellfylld cannelloni ger variation till höstens svampmiddagar

Framtidens kockar deltar i Strömsös kampanj Vegval.

En portion halloumicurry

Spenatcurry med halloumi - färgglad vardagsmat

Framtidens kockar deltar i Strömsös kampanj Vegval.

Linsgryta i en skål

Krämig tomat och linssoppa med hetta

Billig och smakrik vardagsmat.

Bönbiffar på en tallrik

La Bélle’s bönbiffar med citronröra

Framtidens kockar deltar i Strömsös kampanj Vegval.

Diskussion om artikeln