Hoppa till huvudinnehåll

Strömsö

Kantarellcanneloni på en tallrik

Kantarellfylld cannelloni ger variation till höstens svampmiddagar

Från 2019

Kantarellfylld cannelloni

Jag är intresserad av det italienska köket. I den här rätten har jag försökt kombinera finländsk höst med det italienska köket. Jag har stött på fördomar om att vegetarisk mat handlar om torra grönsaksbiffar. Testa kantarellcanneloni så blir du överrraskad. Du kan byta ut svampen mot annan lämplig svamp t.ex. karl-johan.

Alexander Häggdahl

Kantarellfylld cannelloni

Ingredienser för 4 personer

Du behöver
8 cannellonirör

Cannellonifyllning

  • 300 g kantareller, finskurna

  • 1 lök, finhackad

  • 2 vitlöksklyftor

  • 1 nypa oregano

  • 200 g philadelphiaost

  • 2 dl västerbottenost

  • salt

  • svartpeppar

Gör så här

  1. Fräs löken och vitlöken

  2. Blanda i kantarellerna och kryddorna med löken, stek kantarellerna gyllenbruna

  3. Blanda kantarellröran med osten

Tomatsås

  • 1 burk krossade tomater

  • 2 msk tomatpuré

  • 2 vitlöksklyfta

  • 1 lök

  • 1 tesked honung

  • 1 dl crème fraiche

  • salt

  • peppar,

  • timjan

  • oregano

  • basilika

  • 1 dl riven ost

Gör så här

  1. Börja med att fräsa lök och vitlök, lägg i tomatpuré och krossade tomater.

  2. Låt koka en stund och tillsätt honung och crème fraiche och kryddorna

Sätt ugnen på 180 grader.
När såsen och cannellonifyllningen är klar, fyll cannellonirören och rada ut dom i en form.
Häll en del av såsen över och strö till sist riven ost ovan på . Resten av såsen kan du göra en soppa på.

Kockstuderande antog Vegvalsutmaning – här är recepten

En portion halloumicurry

Spenatcurry med halloumi - färgglad vardagsmat

Framtidens kockar deltar i Strömsös kampanj Vegval.

Linsgryta i en skål

Krämig tomat och linssoppa med hetta

Billig och smakrik vardagsmat.

Bönbiffar på en tallrik

La Bélle’s bönbiffar med citronröra

Framtidens kockar deltar i Strömsös kampanj Vegval.

Fylld batat på en tallrik

Bakad sötpotatis med kikärtsröra och valnötsbullar

Krisp förenas med krämighet i matklassiker

Diskussion om artikeln