La Bélle’s bönbiffar med citronröra
Från 2019
Publicerad 14.09.2019 09:45.
Bild: Yle/Matias Jungar
Enbart bönbiffar på tallriken kan kännas lite väl färglöst. Jag ville göra en färggrann rätt med saftiga bönbiffar och lite hetta, samt färgsatta korngryn. Mynta, basilika och citron tycker jag ger friskhet och passar bra i en yoghurtsås.
Isabel Häggdahl
La Bélle’s bönbiffar med citronröra
Bönbiffar
Ingredienser för 4 personer
Du behöver
- 1 dl vita bönor
- 1 dl kokad kikärtsquinoa (färdig blandning på burk)
- 1 stor kokt potatis
- 1 ägg
- 1 vitlökskllyfta
- 1 msk maizenamjöl (för fastheten)
- ¼ - 0,5 dl sweet chili
- salt, peppar
- timjan enligt smak ca 6-8 krm
- Mixa bönorna, kikärtsquinoan och potatisen.
- Tillsätt ägg, pressad vitlök, maizenamjöl och kryddorna, rör om.
- Klicka ut lite smet i stekpannan, provstek en biff och smaksätt mera vid behov.
Stekta gula korngryn med majs
- Rapsolja
- 4-6 dl (kokt) korngryn
- 1 dl majs
- 1 msk gurkmeja (för färgsättning)
- salt, peppar
- Koka korngrynen (det kan du gärna göra dagen innan).
- Stek grynen i olja
- Strö över gurkmeja och blanda om så att korngrynen får färg
- Tillsätt majsen och blanda om
Citronröra
Du behöver
- 3 msk turkisk yoghurt
- 2 msk naturell färskost
- 1/2 citron (saften)
- 4 krm Basilika
- 5-6 krm Mynta
- Rör ihop yoghurten och färskosten.
- Pressa i citronsaften och blanda allt.
- Kryddsätt med basilika och mynta.
Servera med valfri sallad
Kockstuderande antog Vegvalsutmaning – här är recepten
Kantarellfylld cannelloni ger variation till höstens svampmiddagar
Framtidens kockar deltar i Strömsös kampanj Vegval.
Spenatcurry med halloumi - färgglad vardagsmat
Framtidens kockar deltar i Strömsös kampanj Vegval.
Krämig tomat och linssoppa med hetta
Billig och smakrik vardagsmat.
Framtidens kockar hakade på kampanjen Vegval – Strömsö följde med i skolköket under en eftermiddag: “Papp miin är uppvuxen på gröt, potatis och kött”
Kockstuderande:"Jag är trött på att det ska vara så tryggt."
La Bélle’s bönbiffar med citronröra
Framtidens kockar deltar i Strömsös kampanj Vegval.
Bakad sötpotatis med kikärtsröra och valnötsbullar
Krisp förenas med krämighet i matklassiker
Diskussion om artikeln