La Bélle’s bönbiffar med citronröra
Enbart bönbiffar på tallriken kan kännas lite väl färglöst. Jag ville göra en färggrann rätt med saftiga bönbiffar och lite hetta, samt färgsatta korngryn. Mynta, basilika och citron tycker jag ger friskhet och passar bra i en yoghurtsås.
Isabel Häggdahl
La Bélle’s bönbiffar med citronröra
Bönbiffar
Ingredienser för 4 personer
Du behöver
1 dl vita bönor
1 dl kokad kikärtsquinoa (färdig blandning på burk)
1 stor kokt potatis
1 ägg
1 vitlökskllyfta
1 msk maizenamjöl (för fastheten)
¼ - 0,5 dl sweet chili
salt, peppar
timjan enligt smak ca 6-8 krm
Mixa bönorna, kikärtsquinoan och potatisen.
Tillsätt ägg, pressad vitlök, maizenamjöl och kryddorna, rör om.
Klicka ut lite smet i stekpannan, provstek en biff och smaksätt mera vid behov.
Stekta gula korngryn med majs
Rapsolja
4-6 dl (kokt) korngryn
1 dl majs
1 msk gurkmeja (för färgsättning)
salt, peppar
Koka korngrynen (det kan du gärna göra dagen innan).
Stek grynen i olja
Strö över gurkmeja och blanda om så att korngrynen får färg
Tillsätt majsen och blanda om
Citronröra
Du behöver
3 msk turkisk yoghurt
2 msk naturell färskost
1/2 citron (saften)
4 krm Basilika
5-6 krm Mynta
Rör ihop yoghurten och färskosten.
Pressa i citronsaften och blanda allt.
Kryddsätt med basilika och mynta.
Servera med valfri sallad