Saftiga härkisrödbetsbiffar med potatis och fetaostkräm
Saftiga härkisrödbetsbiffar med potatis och fetaostkräm
Jag tycker att rödbeta är en fantastisk ingrediens och ville bygga en rätt med höstliga färger. Ett klassiskt tillbehör till rödbeta är fetaostkräm. Jag gillar att lägga till syrlighet i fetaostkrämen med saften av någon citrusfrukt. Lite zest är alltid trevligt att dekorera med.
Emilia Norrgård
Saftiga rödbetsbiffar
Ingredienser för 4-6 personer
Du behöver
300 g rödbetor (råa)
200 g morötter
1 gul lök
2 st ägg
ca 1 dl ströbröd
3 dl härkis
Salt och peppar
Smör eller olja till stekning
Gör så här
Riv rödbetor och morot på grova sidan av rivjärnet.
Mixa härkis.
Finhacka löken och stek tills den får färg.
Blanda sedan ihop alla ingredienser i en bunke. Låt smeten stå och svälla i 5 min. Om smeten känns för lös kan du tillsätta lite ströbröd.
Forma biffar och stek i smör eller olja ca 4-5 min på varje sida.
Fetaostkräm
Du behöver
1,5 dl turkisk yoghurt
200 g fetaost
Rivet skal från en apelsin (Kan även ersättas med lime- eller citronskal)
1 msk pressad apelsinsaft eller mer(kan ersättas med lime- eller citronsaft)
Salt och peppar
Gör så här
Smula fetaosten och blanda samman med alla ingredienser.
Låt stå i kylen en stund innan servering.
Servera med ugnsrostade potatisar och stekt eller grillad broccoli.