Spenatcurry med halloumi - färgglad vardagsmat
Från 2019
Publicerad 14.09.2019 09:45.
Bild: Yle/Matias Jungar
Spenatcurry med halloumi
Jag tycker att halloumi eller någon annan ost som kan stekas eller grillas är ett bra alternativ i vegetarisk mat. Här får osten sällskap av en smakrik currysås och en biff på quinoa- och kikärtsmix.
Jennifer Lönnvik
Spenatcurry med halloumi
Ingredienser för 4 personer
Du behöver
- 1 gul lök
- 1 msk olivolja
- 2 tsk curry
- 1 vitlöksklyfta
- 4 dl kokosmjölk
- 2 msk tomatpuré
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 2 1/2 dl vatten
- 50 gröna bönor
- 50 g strimlad morot
- 50 g strimlad paprika
- 300 g halloumiost
- 150 g färsk spenat
- maizena
- 350 g quinoa & kikärtsmix (färdig blandning, finns på burk)
- salt
- peppar
Gör så här
- Skala och hacka löken.
- Fräs löken i hälften av olivoljan i en gryta eller kastrull.
- Rör i curry och pressa i vitlöken.
- Blanda ner kokosmjölk, tomatpuré, en smulad buljongtärning och vatten. Låt sjuda i 5 minuter.
- Stek bönorna i olivolja.
- Tillsätt de stekta bönorna, strimlade morötter och paprika i grytan och låt sjuda.
- Tärna halloumin och stek den gyllene.
- Lägg ner halloumin i grytan tillsammans med spenaten eller servera dom var för sig.
- Smaka av currysåsen med salt och peppar.
- Avred vid behov grytan med maizena.
- Koka quinoa- och kikärtsmixen enligt anvisningar.
Kockstuderande antog Vegvalsutmaning – här är recepten
Kantarellfylld cannelloni ger variation till höstens svampmiddagar
Framtidens kockar deltar i Strömsös kampanj Vegval.
Spenatcurry med halloumi - färgglad vardagsmat
Framtidens kockar deltar i Strömsös kampanj Vegval.
Krämig tomat och linssoppa med hetta
Billig och smakrik vardagsmat.
Framtidens kockar hakade på kampanjen Vegval – Strömsö följde med i skolköket under en eftermiddag: “Papp miin är uppvuxen på gröt, potatis och kött”
Kockstuderande:"Jag är trött på att det ska vara så tryggt."
La Bélle’s bönbiffar med citronröra
Framtidens kockar deltar i Strömsös kampanj Vegval.
Bakad sötpotatis med kikärtsröra och valnötsbullar
Krisp förenas med krämighet i matklassiker
Diskussion om artikeln