Hoppa till huvudinnehåll

Strömsö

En portion halloumicurry

Spenatcurry med halloumi - färgglad vardagsmat

Från 2019

Spenatcurry med halloumi

Jag tycker att halloumi eller någon annan ost som kan stekas eller grillas är ett bra alternativ i vegetarisk mat. Här får osten sällskap av en smakrik currysås och en biff på quinoa- och kikärtsmix.

Jennifer Lönnvik

Spenatcurry med halloumi

Ingredienser för 4 personer

Du behöver

  • 1 gul lök

  • 1 msk olivolja

  • 2 tsk curry

  • 1 vitlöksklyfta

  • 4 dl kokosmjölk

  • 2 msk tomatpuré

  • 1 grönsaksbuljongtärning

  • 2 1/2 dl vatten

  • 50 gröna bönor

  • 50 g strimlad morot

  • 50 g strimlad paprika

  • 300 g halloumiost

  • 150 g färsk spenat

  • maizena

  • 350 g quinoa & kikärtsmix (färdig blandning, finns på burk)

  • salt

  • peppar

Gör så här

  1. Skala och hacka löken.

  2. Fräs löken i hälften av olivoljan i en gryta eller kastrull.

  3. Rör i curry och pressa i vitlöken.

  4. Blanda ner kokosmjölk, tomatpuré, en smulad buljongtärning och vatten. Låt sjuda i 5 minuter.

  5. Stek bönorna i olivolja.

  6. Tillsätt de stekta bönorna, strimlade morötter och paprika i grytan och låt sjuda.

  7. Tärna halloumin och stek den gyllene.

  8. Lägg ner halloumin i grytan tillsammans med spenaten eller servera dom var för sig.

  9. Smaka av currysåsen med salt och peppar.

  10. Avred vid behov grytan med maizena.

  11. Koka quinoa- och kikärtsmixen enligt anvisningar.

Kockstuderande antog Vegvalsutmaning – här är recepten