Spenatcurry med halloumi - färgglad vardagsmat
Spenatcurry med halloumi
Jag tycker att halloumi eller någon annan ost som kan stekas eller grillas är ett bra alternativ i vegetarisk mat. Här får osten sällskap av en smakrik currysås och en biff på quinoa- och kikärtsmix.
Jennifer Lönnvik
Spenatcurry med halloumi
Ingredienser för 4 personer
Du behöver
1 gul lök
1 msk olivolja
2 tsk curry
1 vitlöksklyfta
4 dl kokosmjölk
2 msk tomatpuré
1 grönsaksbuljongtärning
2 1/2 dl vatten
50 gröna bönor
50 g strimlad morot
50 g strimlad paprika
300 g halloumiost
150 g färsk spenat
maizena
350 g quinoa & kikärtsmix (färdig blandning, finns på burk)
salt
peppar
Gör så här
Skala och hacka löken.
Fräs löken i hälften av olivoljan i en gryta eller kastrull.
Rör i curry och pressa i vitlöken.
Blanda ner kokosmjölk, tomatpuré, en smulad buljongtärning och vatten. Låt sjuda i 5 minuter.
Stek bönorna i olivolja.
Tillsätt de stekta bönorna, strimlade morötter och paprika i grytan och låt sjuda.
Tärna halloumin och stek den gyllene.
Lägg ner halloumin i grytan tillsammans med spenaten eller servera dom var för sig.
Smaka av currysåsen med salt och peppar.
Avred vid behov grytan med maizena.
Koka quinoa- och kikärtsmixen enligt anvisningar.