Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Teemu Pukki månadens spelare i Premier League också ”på riktigt” – skruvar själv upp förväntningarna: ”Vi kan göra något speciellt”

Från 2019
Uppdaterad 13.09.2019 13:36.
Teemu Pukki firar med priset för månadens spelare.
Bildtext Teemu Pukki premieras igen.
Bild: Getty Images

Först valde fansen honom till månadens lirare i augusti. Nu har Teemu Pukki också premierats med den officiella titeln som första finländare på 15 år. Jag skulle aldrig ha kunnat vinna det här utan mina lagkamrater, säger Pukki själv.

Sami Hyypiä i november 1999. Mikael Forssell i mars 2004. Nu Teemu Pukki i augusti 2019. Där samtliga finländare som valts till månadens spelare i Premier League.

Motståndet i omröstningen gick verkligen inte av för hackor. Utöver Pukki var Ashley Barnes (Burnley), Kevin de Bruyne (Man City), Roberto Firmino (Liverpool) och Raheem Sterling (Man City) nominerade till priset.

– Det är en stor ära, medger Pukki på Norwichs hemsida.

– Säsongen har fått en fantastisk start och nu ska vi se till att ta ännu mera poäng, fortsätter han.

Ställs mot City i morgon

Det blir inte någon lätt uppgift, åtminstone den här helgen. På lördag ställs Norwich mot de regerande mästarna Manchester City.

Men Pukki tror att ”Canaries” kan skrälla.

– Det är en enorm utmaning för oss, men det är en hemmamatch och med publikens stöd kan vi göra något speciellt, säger han.

City blir en tuff motståndare i mängden för Norwich under inledningen av Premier League-säsongen. Liganykomlingarna har redan hunnit möta Liverpool och Chelsea under sina fyra första matcher.

– Vi har spelat bra mot tuffa motståndare, men det har inte varit den lättaste av starter. Men vi har gjort väl ifrån oss och kan vara stolta över hur vi har spelat, summerar Pukki.

Pukki, som fortsatte ösa in mål under EM-kvalet, hyllar själv sina lagkamrater för att ha hjälpt honom.

– Utan dem skulle jag aldrig ha kunnat vinna det här priset.

Diskussion om artikeln