Hoppa till huvudinnehåll

Sport

New York Rangers-tränaren blottade sin tilltänkta paradkedja – Kaapo Kakko får inte plats: "Jag är överraskad över att han avslöjade sin plan så här tidigt"

Från 2019
Uppdaterad 14.09.2019 12:57.
Kaapo Kakko representerar New York Rangers.
Bildtext Kaapo Kakko representerar New York Rangers.
Bild: EPA-EFE/PETER FOLE​Y/AOP

Ishockeyspelaren Kaapo Kakko som draftades som tvåa i somras har i många kedjespekulationer placerats i New York Rangers förstakedja tillsammans med supervärvningen Artemi Panarin och den svenska centern Mika Zibanejad. Då klubbens träningsläger drog igång avslöjade chefstränaren David Quinn ändå att han tycker att ryssen Pavel Butjnevitj är given som formationens högerytter.

18-årige Kaapo Kakko har imponerat under rookieträningslägret och stod för ett makalöst mål i nykomlingsmatchen mot Minnesota.

Nu är nykomlingslägret ändå slut och Kakko får börja bekanta sig med sina nya lagkamrater då även de mer rutinerade spelarna har gått på is.

I inledningen av det nya träningslägret berättade Rangers chefstränare David Quinn öppet om hur han ser på kedjeformationsbygget. Quinn avslöjade samtidigt hur han tänker konstruera sin förstakedja i inledningen av säsongen.

"Jag tycker att han förtjänar chansen"

Det blir Pavel Butjnevitj som får visa vad han går för tillsammans med vänsteryttern Artemi Panarin och centern Mika Zibanejad.

Förra säsongen blev det 21 + 17 = 38 poäng på 64 matcher för den nu 24-årige ryssen. Nio av målen kom på 17 matcher i slutet av säsongen.

– Buchy var riktigt bra under de två sista månaderna. Vi vill bygga vidare på förra säsongens avslutning. Jag tycker att han förtjänar chansen, säger Quinn till USA Today.

David Quinn lotsar New York Rangers.
Bildtext David Quinn lotsar New York Rangers.
Bild: Fred Kfoury III/Icon Sportswire/AOP

Tidningens journalist Vince Z. Mercogliano hade ännu inte förväntat sig så klara besked.

– Jag är överraskad över att han avslöjade sin plan så här tidigt, konstaterade han på Twitter.

Unga centrar

I premiären mot Winnipeg Jets torsdagen den 3 oktober finns det förmodligen många unga anfallsspelare i laguppställningen. Förutom Kakko är även Lias Andersson (20 år), Filip Chytil (20 år), Brett Howden (21 år) och Vitali Kravtsov (19 år) högaktuella för NHL-spel. Tre av dem är centrar.

– Quinn vill ge Filip Chytil, Lias Andersson och Brett Howden varje chans att lyckas som centrar. Förvänta er att huvudsakligen se dem i mitten, skriver Mercogliano på Twitter.

– Det lät som att Quinn tyckte att Chytil har en bra chans att knipa platsen som andracenter förutsatt att han gör en bra försäsong. Quinn sade att han har mognat, rapporterar Mercogliano.

Kaapo Kakko kan få spela tillsammans med tjecken Filip Chytil.
Bildtext Kaapo Kakko kan få spela tillsammans med tjecken Filip Chytil.
Bild: Brett Holmes/Icon Sportswire/AOP

Den mer rutinerade 26-åringen Ryan Strome kan spela såväl i mitten som på kanten. Han är även användbar både i offensiva och defensiva roller.

– Strome ger oss flexibilitet, konstaterar Quinn.

Förutsättningarna finns

Yttrarna Kakko och Kravtsov spelade förra säsongen proffsishockey i Europa, Kakko i ligalaget TPS och Kravtsov i KHL-klubben Traktor Tjeljabinsk.

– De måste göra sig förtjänta av sin plats. Men de har förutsättningarna. De har spelat proffsishockey, så de har kanske en liten fördel i förhållande till de andra nykomlingarna. Vi måste ändå se vad de klarar av att få till stånd mot män, säger Quinn.

Tänkbara kedjor i premiären
VänsterytterCenterHögerytter
Artemi PanarinMika ZibanejadPavel Butjnevitj
Chris KreiderFilip ChytilKaapo Kakko
Vladislav NamestnikovLias AnderssonRyan Strome
Vitali KravtsovBrett HowdenJesper Fast

Diskussion om artikeln