Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Jätteskräll av Emil Ruusuvuori – slog världsfemman Dominic Thiem och höll Davis Cup-matchen i liv: ”Kunde inte ha gått bättre”

Från 2019
Uppdaterad 14.09.2019 20:48.
Emil Ruusuvuori.
Bildtext Emil Ruusuvuori.
Bild: Lehtikuva

Inför den fjärde matchen i Davis Cup-mötet mellan Finland och Österrike verkade det vara avgjort. Österrike ledde med 2–1 i matcher och det var Dominic Thiem som skulle möta Emil Ruusuvuori. Då skrällde den finländske talangen.

6–3, 6–2 – till Emil Ruusuvuori.

– En fullträff, summerar tennisspelaren själv och det finns inte någon som kan hävda något annat.

20-åringen, som så sent som i går steg över 200 placeringar uppåt på världsrankingen (nu på plats 163), stod för en av de största skrällarna någonsin i finländsk tennis.

Ruusuvuori visade direkt att han inte bryr sig om att motståndet är rankat femma i världen utan stal Thiems tredje serve och tog hem första set med 6–3.

Andra set började jämnare, men igen var Ruusuvuori vassare.

– Det kunde inte ha gått bättre. Allt kändes väldigt bra. Att det var snabbt underlag hjälpte förstås, då jag kunde hålla bollarna låga. Det verkade orsaka problem för motståndaren. Stödet från publiken hjälpte också, säger Ruusuvuori för Yle efteråt.

"Känner att man kan vinna över vem som helst"

Tidigare under dagen hann Ruusuvuori tillsammans med Henri Kontinen förlora dubbelmatchen som ledde till att Finland låg under med 1–2 i matcher.

Davis Cup-mötet slutade ändå i en 3–2-seger för Österrike då Dennis Novak slog Harri Heliövaara i den avgörande dusten med 3–2 i set efter tie break.

Men Ruusuvuori kunde ändå njuta av segern över Thiem.

– Då man lyckas slå en kille av hans kaliber så höjer det nog på självförtroendet. Man känner att man kan vinna över vem som helst. En stor grej, säger han.

Artikeln uppdaterad efter att den sista matchen slutat i österrikisk seger.

Diskussion om artikeln