Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Volleybollherrarna åkte på EM-förlust mot Slovenien – chefstränaren Joel Banks är ändå nöjd: "Ett stort kliv framåt för oss"

Från 2019
Finlands Urpo Sivula och Lauri Kerminen efter matchen mot Slovenien.
Bildtext Finlands Urpo Sivula och Lauri Kerminen efter matchen mot Slovenien.
Bild: Lehtikuva / Heikki Saukkomaa

Slovanien vann som väntat matchen mot Finland i herr-EM i volleyboll. Setsiffrorna skrevs 3–1 i matchen som spelades i Ljubljana på slovensk mark inför 7 800 åskådare, varav en fjärdedel uppskattades komma från Finland. På söndagskvällen väntar en match mot Vitryssland som förväntas bli jämn.

Slovenien tog hand om det första setet med klara 25–18. Finland ledde det andra setet med 23–22, men Slovenien lyckades vända på steken och vann med 26–24.

Finland vann ett jämnt tredje set med 26–24 innan Slovenien knöt säcken genom att vinna det fjärde med 25–15. 3–1 i set till Slovenien.

– Slovenien var det bättre laget. För fyra år sedan spelade de om EM-guldet. Vår inställning var bra, det här var ett stort kliv framåt för oss. Vi såg ett Finland som kämpade och höll sig till planen, konstaterade chefstränaren Joel Banks.

Viktig match mot Vitryssland

Finland har inlett EM med en seger och en förlust. Finland är just nu fyra i den sex lag stora gruppen och de fyra bästa avancerar.

På söndagskvällen klockan 18.30 ställs Finland mot Vitryssland i en match som förutspås bli jämn.

– Nu är det viktigast att återhämta sig mentalt och fysiskt, sade Banks.

– Från den här matchen tar vi med oss modet tills imorgon.

Matchen mot Vitryssland sänds i TV2 och på Arenan. Sändningen börjar klockan 18.15.

Resultat:

Slovenien – Finland 3–1 (25–18, 26–24, 24–26, 25–15)

Källa: STT

Diskussion om artikeln