Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Zlatans målform håller i sig – historisk hattrickhjälte för LA Galaxy: "Det var inte lätt"

Från 2019
Uppdaterad 16.09.2019 10:29.
Zlatan Ibrahimovic.
Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Säsongens andra hattrick, tio mål på de sex senaste matcherna och 26 mål på 25 ligamatcher. Zlatan Ibrahimovic skrev klubbhistoria när hans LA Galaxy krossade Sporting Kansas City med 7–2 i nattens MLS-omgång.

En halvtimme in i mötet mellan Los Angeles Galaxy och Sporting Kansas City fick Zlatan chansen att kvittera matchen till 1–1 från straffpunkten. För första gången under sin MLS-karriär missade Zlatan en straff, men kunde sedan lätt trycka in returen bakom Tim Melia.

Därefter skulle Galaxy dra ifrån.

I inledningen av den andra halvleken lyckades Ibrahimovic göra bort sin motståndare i straffområdet och satte in 3–1. Detta var svenskens 25:e mål för säsongen – nytt klubbrekord. Det tidigare klubbrekordet för antal mål på en säsong var i Carlos Ruiz namn, med 24 mål år 2002.

Hemmalaget höll lekstuga i den andra halvleken. I minut 85 fullbordade Zlatan sitt hattrick när han satte lagets sjunde mål för kvällen. Sammanlagt har 37-åringen stått för 26 mål på 25 matcher i den amerikanska högstaligan denna säsong, två färre än skytteligaledaren Carlos Vela (LAFC).

– Det var inte lätt, trots att resultatet antyder det, kommenterade Zlatan efter matchen enligt AFP.

– Vi måste ta med oss självförtroendet till nästa match. Det var en bra match idag, men det är inte avgjort än.

I en intervju med SVT efter matchen var stjärnan sedvanligt kaxig.

– Jag är bäst någonsin i MLS. Och då skämtar jag inte, sade Zlatan.

LA Galaxy vann till slut med 7–2 och är nu på femte plats i den västra konferensen, där de sju bästa går vidare till slutspel. Fyra omgångar återstår av grundserien.

I mötet mellan Minnesota United och Real Salt Lake spelade Robin Lod hela matchen på Minnesotas mittfält, medan Rasmus Schüller inte var med i lagets matchtrupp. Minnesota vann med 3–1 och ligger på tredje plats i den västra konferensen.

Diskussion om artikeln