Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Fin gest av Serie A-klubben Bolognas spelare – sjöng utanför cancersjuke tränaren Sinisa Mihajlovics fönster efter vinst

Från 2019
Uppdaterad 16.09.2019 12:29.
Bologna FC firar ett mål.
Bildtext Bologna har fått en bra start på Serie A-säsongen.
Bild: EPA-EFE/All Over Press

Serie A-klubben Bolognas cancersjuke tränare Sinisa Mihajlovic kunde inte resa med på lagets bortamatch mot Brescia i går på grund av den behandling som han genomgår. Det blev ändå en 4–3-seger för hans mannar – något som spelarna senare valde att fira tillsammans med sin tränare vid sjukhuset.

I somras berättade en tårögd Sinisa Mihajlovic på en presskonferens att han drabbats av leukemi. Den förre stjärnspelaren sades ändå kunna fortsätta delta i en hel del av lagets verksamhet.

Mihajlovic har också involverat sig så mycket som möjligt i lagets träningar och fanns med som tränare i lagets två första ligamatcher för säsongen.

I säsongens tredje match, borta mot Brescia i går, tvingades Mihajlovic ändå stanna i sjukhuset. Inför andra halvlek låg Bologna under med 3–1 och Bolognaanfallaren Rodrigo Palacio avslöjade att man i halvtid hade på koll vad deras tränare tyckte.

– Mihajlovic var rasande och han lät oss veta om det, så vi försökte använda den mentaliteten när vi återvände till planen. Det är tack vare hane mentalitet som vi spelade som vi gjorde, sade Palacio enligt Football-Italia.

Sinisa Mihajlovic hälsar till publiken.
Bildtext Sinisa Mihajlovic fanns med på Bolognas två första seriematcher.
Bild: EPA-EFE/All Over Press

Den mentaliteten bar långt, eftersom Bologna lyckades vända matchen till sin fördel. Laget gjorde tre mål i den andra halvleken och har fått en fin start på säsongen. Sju poäng på tre matcher berättigar till en andraplats i tabellen.

På väg hem från bortamatchen svängde spelarbussen via sjukhuset där Mihajlovic behandlas. Journalisten Alessio De Giuseppe delade en video på Twitter som visar hur sjungande spelare samlas utanför sin tränares fönster.

Diskussion om artikeln