Hoppa till huvudinnehåll

Hajbo

MGP-finalist 2019: No Wifi

Från 2019
Melvin poserar med solglasögon, keps och huva på huvudet. Oliver står med armarna i kors. Melvin håller sin vänstra arm på Olivers vänstra axel.
Bildtext Melvin Nordman, Oliver Svarvar.
Bild: Jaakko Vuorenmaa

Rapduon No Wifi, som består av 12-åriga Melvin Nordman och 11-åriga Oliver Svarvar från Närpes är en av finalisterna i MGP 2019.

Melvin och Oliver deltog i musiklägret som ordnades inför MGP på Lappfjärds folkhögskola i mars. På lägret kom deras låt "Online" till, och den handlar om online chattande och spel.

No Wifi - Online

No Wifi: Online - Spela upp på Arenan

Tillsammans med No Wifi uppträder dansarna Oliver Brandt, 11 år från Esbo, Benjamin Thorström, 13 år från Esbo, Amelia Öström, 13 år från Esbo, Nadya Mattsson, 12 år från Esbo och Daniela Wiksten, 13 år från Helsingfors.

Deras artistnamn kommer från att Oliver hade en skjorta med bland annat en wifi-symbol och ordet "NO", Melvin fick då idén att sätta ihop dessa två och då föddes artistnamnet No Wifi.

Det finns ett wifi-tecken på hans tröja, och så står det NO. Och då tänkte jag - No Wifi

Det finns en del saker som delar rapduons åsikter. Oliver säger nämligen att han är lite nervös inför finalen, för han har aldrig uppträtt för så många människor förut.

Melvin känner sig däremot inte nervös alls, utan utbrister istället:

- Hoppas ingen svimmar.

Melvin nämner sedan Eminem som sin idol, men Oliver håller inte alls med och säger att han lyssnar på alla förutom Eminem.

I juni deltog Melvin och Oliver i Camp MGP, lägret där alla finalister övar på och finslipar sina låtar, planerar kläderna inför finalen och tränar på att uppträda på scen.

MGP:s reporter Tyra Wingren intervjuade No Wifi under Camp MGP

Tyra intervjuar No Wifi - Spela upp på Arenan

Om Melvin tänker på framtiden så tänker han på höga byggnader och flygande bilar. Oliver är dock skeptisk till de flygande bilarna.

Årets MGP-låtar ges ut på skiva

Biljetter till showen finns ute nu, boka dem här! Det finns ingen åldersgräns för att komma som publik till MGP och biljetterna är gratis.

Låtarna ges ut på skiva av Finlands svenska ungdomsförbund FSU och kan beställas här. Låtarna finns också tillgängliga på de flesta digitala musiktjänsterna.

MGP - Melodi Grand Prix är en låtskrivartävling för 8-15-åringar som produceras i samarbete mellan Finlands Svenska Ungdomsförbund FSU, produktionsbolaget Five Corners och Yle.

Artisterna har skrivit sina låtar själva och har i våras valts ut bland ett stort antal sökande.
Vinnaren utses genom en 50-50 kombination av jury och publikröstning. Du kan rösta på din favorit med ett enkelt sms.

Instagram: @mgpfinland #mgpfinland

Facebook: MGP.Finland