Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Patrik Laine väljer att såga Jets i öppenhjärtig intervju: ”Någon annanstans skulle jag få spela med de bästa”

Från 2019
Uppdaterad 17.09.2019 16:39.
Närbild på Patrik Laine på hockeyträning i svart hjälm.
Bildtext Patrik Laine sticker inte under stol med att han är missnöjd med sin status i Winnipegs lag.
Bild: Tomi Natri/All Over Press

Patrik Laine är fortfarande utan kontrakt med Winnipeg Jets och väljer nu en intressant förhandlingstaktik. I en intervju för Iltalehtis NHL-bilaga går den finländska målsprutan oväntat hårt åt sin klubb Winnipeg Jets.

Med två veckor kvar till säsongstarten har Winnipeg Jets träningsläger dragit i gång. Men Patrik Laine finns kvar i Europa och tränar i stället med Kari Jalonens schweiziska klubb Bern.

Laine och hans kanandensiska klubb har inte kommit överens om något nytt avtal, och nu slänger den finländska forwarden in en extra krydda i förhandlingssoppan.

Laine är tydlig med att han är känner frustration över den roll i laget som han tilldelats av tränaren Paul Maurice.

– En sak i kontraktsförhandlingar handlar alltid om vem du spelar med. Med de meriter jag har skulle jag någon annanstans få spela med de bästa, säger Laine till Iltalehti.

– Alla som förstår något om ishockey vet detta, konstaterar Laine.

"Finns toppkedjor – och vår kedja"

Patrik Laine är fortfarande bara 21 år gammal och har under sina tre säsonger med Jets gjort 110 mål. Ändå har han oftast i sin NHL-karriär hållit till i andra- eller tredjekedjan, oftast med Bryan Little som center.

Bara i undantagsfall har den finländska yttern fått spela i fem-mot-fem tillsammans med lagets förstacenter, kanadensiska stjärnan Mark Scheifele.

– Det finns toppkedjorna och så har det funnits vår kedja. Jag spelar med dem som jag blir beordrad att spela med, säger Laine till IL.

Kakko mot Laine inhiberas?

Winnipeg utan Laine spelade säsongens första träningsmatch på måndagen och föll med 0–2 mot Edmonton. Laget inleder NHL:s kommande grundseriesäsong den 3 oktober borta mot New York Rangers i Madison Square Garden.

Det kan alltså bli en duell mellan de finländska stjärnskotten Kaapo Kakko och Patrik Laine i premiären. Men det återstår att se om Laine innan dess har kommit överens med Jets – och vilken roll han i så fall har i laget.

Hockeyspelaren Patrik Laine i civila kläder.
Bildtext NHL-semestern fortsätter för Patrik Laine.
Bild: Pasi Murto/All Over Press

Frågan är också hur hans senaste utspel påverkar situationen, riskerar Laine att bränna broar till Winnipeg med sina kommentarer som garanterat snappas upp och uppmärksammas av de nordamerikanska medierna?

Diskussion om artikeln