Hoppa till huvudinnehåll

Strömsö

Blomkålspizza på ett skärbräde

Blomkålspizza – en frasig läckerhet för vänner av ost

Från 2019
Uppdaterad 04.10.2021 15:25.

Blomkålspizza – en frasig läckerhet för vänner av ost

"Det har varit svårt för mig att hitta en pizzabotten utan vetemjöl som ändå är god....Den här är toppen! Glutenfri och för vänner av ost. Enkel att tillreda och lyckas alltid. Fyllningen och såsen kan man välja själv enligt smak."

Tarja Huntus

Vegval är Strömsös crowdsourcade projekt där vi samlade era bästa vegetariska vardagsrecept i den digitala kokboken Vegval som du kan ladda ner gratis här.

Ingredienser

  • 400 gram blomkål

  • 2 ägg

  • 1 dl riven parmesanost

Blomkålspizza på plåt
Bild: Yle/Matias Jungar

Gör så här

  1. Riv blomkålen eller kör grovt i mixer.

  2. Blanda äggen och parmesanen i den grovt rivna blomkålen.

  3. Forma till pizzabotten.

  4. Grädda i 200 gradig ugn i 25 minuter.

  5. Sätt på valfri fyllning och grädda ytterligare 10 minuter.

I den här versionen av Tarjas blomkålspizza, gör vi en vit pizza (utan tomatsås). Smetar på färskost, strör över mozzarella, lite trattkantareller, hackad lök och som garnering blomkålsblad och hyvlad rödbeta.

Vad tyckte du om receptet? Betygsätt det nedan eller kolla vad andra tyckt om det:

Vegval – era bästa vegetariska vardagsrecept