Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Fina nyheter för Mika Kallio – tävlar i MotoGP-klassen för resten av säsongen: "Inget lätt läge"

Från 2019
Uppdaterad 18.09.2019 14:26.
Mika Kallio kör i en kurva
Bildtext Mika Kallio (arkivbild).
Bild: imago/Eibner Europa/ All Over Press

När Johann Zarco inte levererat får Mika Kallio chansen. Finländaren tävlar i säsongens sex sista tävlingar i roadracingens VM-serie. Kallio kör för KTM:s tävlingsstall redan inkommande helg.

Kallio har denna säsong fungerat som testförare för KTM:s tävlingsstall. Med sex deltävlingar kvar av säsongen har finländaren blivit uppflyttad till tävlingsförare för MotoGP-stallet.

Detta efter att det österrikiska stallet brutit kontraktet med Johann Zarco. Fransmannen har inte presterat enligt förväntningarna denna säsong och ligger för tillfället på 17:e plats i VM-serien.

– Zarcos tid i KTM gick inte som önskat och KTM har redan länge funderat på en lösning på situationen och nu kom man fram till detta beslut, säger Kallio i ett pressmeddelande.

Senast Kallio rattade KTM i en tävling var i Tyskland i juli 2018. Där skadade han knäet och tvingades till lång rehabilitering.

– Nog är det här en otroligt fin sak för mig. Nu måste jag ta vara på denna situation på bästa möjliga sätt, men det är verkligen inte något lätt läge. De andra har tävlingsrutinen i skick, medan det för egen del är över ett år sedan den senaste tävlingen.

KTM har fortfarande inte bestämt vem som är Pol Espargaros stallkamrat nästa år, Kallio har med andra ord en bra chans på kontrakt i fall han gör väl ifrån sig.

MotoGP fortsätter redan nästa veckoslut med tävling i spanska Aragon. Nästa säsong kommer man också att tävla i Finland, på KymiRing.

Diskussion om artikeln