Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Höstmarknaden i Ekenäs - Svenska Yle syns, hörs och känns

Från 2019
Uppdaterad 19.09.2019 22:26.
Ekenäs höstmarknad är här igen! - Spela upp på Arenan

Svenska Yle är på plats på marknaden i Ekenäs alla tre dagar som marknaden pågår.

Tidtabell för Yles marknadsprogram torsdag, fredag och lördag

Yle Västnyland med programledarna Veronica Montén och Sebastian Dahlström kör igång såväl torsdag som fredag redan klockan 06.30 och programmet i Yle-tältet pågår till sen eftermiddag.

Under förmiddagen på torsdag är du välkommen att delta i programmet "Förmiddag i Nyland" genom att skicka hälsningar och önska musik. Gunilla Ginström håller i mikrofonen och förmedlar din önskan till programledaren Tomas Ek i studion i Helsingfors.

Vargen är här

Slaget efter tolv direktsänds från marknaden i Ekenäs på torsdag och fredag.

Kimitoön har nu fått en vargflock med flera valpar och många är oroade över det. Vilka är lärdomarna från Västnyland? Hur ska man hantera det faktum att vargarna blir fler? Och varför är vargfrågan ett så känsligt ämne att diskutera?

I debatten deltar Bjarne Wretdahl från Kimitoön, Henrik Holmberg som är verksamhetsledare för Ingå-Snappertuna jaktvårdsförening samt Bernt Nordman från Natur och miljö. Maria Nylund är debattledare.

Tjuvstart på Daniel Olin-show

Kom och följ med när Daniel Olin tjuvstartar med sin talkshow på torsdag eftermiddag.
Daniel Olin i Yle Fem har säsongspremiär den 13 oktober men under marknaden i Ekenäs intervjuar han gäster i direktsändning på Arenan. Kom med som publik!

Porträtt på programvärden Daniel Olin
Bildtext Daniel Olin kan du se in action med start på torsdag klockan 18.00 när han intervjuar gäster live på marknaden. Intervjuerna sänds samtidigt på Arenan.
Bild: Yle / Barbro Ahlstedt

Gäster i det första programmet är regissören Erik "Miki" Pöysti och sommarteaterveteranen Göran Wadenström. I program nummer två gästas Daniel Olin av far och son, välgöraren Kalle Augustsson och riksdagsledamot Johan Kvarnström (SDP).

Förhandsvisning och premiär

På fredag har du en unik chans att se en pinfärsk dokumentär om Ekenäs. Svenska Yle premiärvisar dokumentären "Historier från en småstad - Ekenäs". Dokumentären är ungefär en timme lång och visas flera gånger under fredag och lördag. Första visningen av "Historier från en småstad - Ekenäs" är klockan 13.00 och på plats är bland andra regissören och filmmakaren Douglas Siven.

Bettina Sågbom sänder dagens debatt Slaget efter tolv från marknaden på fredag.
Ämnet för debatt är äldreomsorgen. Hur skall vi klara av att sköta den här växande andelen av befolkningen som behöver hjälp och vård?
I debatten deltar författaren och prästen Hilkka Olkinuora, närvårdaren och företagaren Margita Björklöf samt anhörigvårdaren Leif Lindgren.

Porträtt av Bettina Sågbom med ljus bakgrund.
Bildtext Bettina Sågbom gör Slaget efter tolv från marknaden på fredag. Debatten direktsänds på Yle Vega.
Bild: Yle/Ilmari Fabritius

På fredag har du också möjlighet att träffa och samtala med flera av Svenska Yles chefer. På plats är bland andra Unni Malmgren - kanalchef Yle Vega, X3M och Yle Fem, Peter Sjöholm - webbchef, Patrik Rosström - regionchef vid Yle Västnyland.

Också i år fortsätter marknaden på lördag. Och också på lördag har du flera möjligheter att bänka dig i Yles pop up-biograf för att se dokumentären om Ekenäs. Första visningen är klockan 10.00.

Även på lördag kan du träffa flera av Yles chefer. På plats är bland andra Rose-Marie Dahlström - utgivningschef sociala medier vid Svenska Yle och Jonas Jungar - bland annat ansvarig för kvalitetskontroll och publikdialog.