Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tio mål på 17 matcher räckte inte – Eero Markkanen fick lämna sin indonesiska klubb: “Vet inte varför det gick så här”

Från 2019
Uppdaterad 18.09.2019 16:15.
Eero Markkanen.
Bildtext Eero Markkanen har även fått chansen i landslaget.
Bild: Jarno Kuusinen / All Over Press

Fotbollsspelaren Eero Markkanen får lov att hitta en ny klubb igen. Indonesiska PSM Makassar har sagt upp anfallarens kontrakt, något som Markkanens läger inte förstår sig på.

Eero Markkanens historia har varit full av händelser och överraskande svängar efter att anfallaren slog igenom i svenska AIK för dryga fem år sedan.

Skrällflytten till spanska fotbollsgiganten Real Madrids organisation har följts av flera korta sejourer i olika klubbar. Markkanens senaste äventyr var i Indonesien där han spelade för PSM Makassar.

Nu är också det kapitlet avslutat efter att klubben valt att göra sig av med Markkanen.

Men varför ville den indonesiska klubben inte längre ha Markkanen? Det är en bra fråga med tanke anfallarens tio mål på 17 matcher.

– Vi vet inte varför det gick så här. Om man tänker på saken så finns det ju ingen logisk orsak till att tränaren inte ville ha honom, säger Markkanens manager Jonne Lindblom till Helsingin Sanomat.

Markkanen som också spelat för det Finlands landslag har återvänt till sina hemknutar i Jyväskylä och är nu fri att leta efter en ny klubb. I Finland har 28-åringen senast spelat för RoPS år 2015.

Diskussion om artikeln