Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Backklippan Dustin Byfugliens framtid i NHL oviss – är Winnipeg Rasmus Ristolainens nya hem?

Från 2019
Dustin Byfuglien.
Bildtext Dustin Byfuglien kan ha gjort sitt i Winnipeg och NHL.
Bild: /All Over Press

Dustin Byfuglien är inte med Winnipeg Jets träningsläger. Backen ryktas överväga att avsluta sin karriär och Rasmus Ristolainen pekas ut som en eventuell ersättare.

Dustin Byfuglien har ännu två år kvar på sitt kontrakt med NHL-klubben Winnipeg Jets. 34-åringen har ändå fått lov att stå över lagets träningsläger, något som lett till spekulationer om att han skulle överväga att lägga skridskorna på hyllan.

Enligt TSN:s ishockeyskribent Bob McKenzie finns det ingen tidtabell för när Byfuglien väntas fatta ett beslut.

– Byfuglien lär fundera på sin framtid i NHL. Jag säger varken att han kommer att avsluta sin karriär eller att han kommer att återvända. Jag säger bara att han överväger sina alternativ och det finns ingen tidtabell för beslutet, skriver McKenzie på Twitter.

Byfuglien som firade Stanley Cup-seger med Chicago Blackhawks år 2010 har haft en betydande roll på Winnipegs backavdelning under de senaste åren. Om han väljer att avsluta karriären kommer Winnipeg att ha en stor lucka att fylla.

Ett namn som pekats ut som en möjlig ersättare är Rasmus Ristolainen. Ristolainen som har kontrakt med Buffalo Sabres har öppet talat om sin vilja att byta klubb.

För en månad sedan var Ristolainen etta på The Hockey News-lista över NHL-spelare som förväntas byta klubb.

Diskussion om artikeln