Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ben Blood gjorde narr av maten som Ässät serverade – klubben bad om ursäkt: ”Ska inte se ut så där”

Från 2019
Uppdaterad 19.09.2019 11:49.
Ben Blood grimaserar.
Bildtext Ben Blood.
Bild: Jaakko Stenroos/All Over Press

Efter matchen mellan Ässät och Tappara på onsdagskvällen blev spelarna bjudna på mat. Problemet? Att det inte direkt handlade om någon aptitlig servering. Snälla FM-ligan, jag kan bjuda på recept, skriver den tidigare Ässät-spelaren Ben Blood på Twitter.

– Jag vill se till att det här aldrig händer igen, skriver Blood på Twitter med en bild på maten.

Efter matchen mellan Ässät och Tappara i Björneborg på onsdagskvällen blev spelarna från båda lagen i vanlig ordning bjudna på mat. Men den här gången gick det inte riktigt som på Strömsö.

Spaghetti, kött, ärter och majs i en och samma gryta är kanske inte den fotovänligaste maträtten, men den här gången verkade portionen ha blivit rejält misslyckad. Det medger också klubben själv.

– Det är en italiensk gryta med rätt ingredienser. Men resultatet…, konstaterar Ässäts marknadsföringschef Jaakko Ruusunen för Satakunnan Kansa.

– Vi var i kontakt med Blood redan i går kväll för att be om ursäkt. Det ska inte se ut så där. Portionerna ska både smaka gott och se bra ut, fortsätter han.

TPS kontrade senare på torsdagen genom att hälsa Blood välkommen till Åbo på fredag.

Satakunnan Kansa påpekar också att Ässät för åtta år sedan gav ut en egen receptbok, med spelarnas favoritrecept, under namnet ”Pata kuumana”.

Även om den nu omsusade italienska grytan inte omnämns i boken finns där klassiker som Veli-Matti Savinainens ”erikoispöperö”, som går ut på att blanda en leverlåda med en potatismos- och maletköttlåda.

Tappara vann matchen på onsdagskvällen med klara 5–0. Ben Blood, som numer representerar Tappara, spelade för Ässät säsongen 2017/18. Utöver det har han också spelat för Pelicans i den inhemska ligan.

Diskussion om artikeln