Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Emil Ruusuvuoris form håller i sig – klar för kvartsfinal i ATP Challenger-turneringen i Glasgow

Från 2019
Emil Ruusuvuori.
Bildtext Emil Ruusuvuori har haft en fenomenal säsong.
Bild: EPA/Roni Rekomaa

Efter jätteskrällen mot Dominic Thiem i helgen fortsätter Emil Ruusuvuori sin segersvit. Som bäst spelar han i Challenger-turneringen i Glasgow. I dag besegrade han Cem Ilkel i två raka set och är därmed klar för kvartsfinal. Ruusuvuori har i år tagit två Challenger-titlar.

Emil Ruusuvuori jagar han sin tredje Challenger-turneringsseger för säsongen i Skottland då han nu är klar för kvartsfinal. I dag vann han klart över 273:e rankade Cem Ilkel från Turkiet med 6–3, 6–2.

Det efter att det fortfarande i den första matchen i Glasgow tyngde i benen efter ansträngningen under veckoslutet. I den knep han en knapp seger över svensken Jonathan Mridha som är rankad 605:e.

Det unga tennislöftet skrällde i helgen då han i Davis Cup slog världsfemman Dominic Thiem. Sett till rankinglistan var den segern den näst tuffaste finländska tennissegern, efter Jarkko Nieminens seger 2009 mot då tredje rankade Novak Djokovic.

Emil Ruusuvuori är som bäst rankad 165:e i världen. För en knapp vecka sedan steg han med över 200 placeringar.

I juni tog Ruusuvuori karriärens första Challenger-titel i uzbekiska Fergana. Den andra titeln kom i Mallorca den här månaden.

Diskussion om artikeln