Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tony Sund lånas ut av San Jose Sharks – spelar med TPS denna säsong: "Ska få en stor roll"

Från 2019
Uppdaterad 21.09.2019 22:38.
Tony Sund
Bildtext Tony Sund.
Bild: Yle / Christian Vuojärvi

Den IFK Lepplax-fostrade försvararen Tony Sund lämnar San Jose Sharks försäsongsläger för spel i ishockeyligan. Sund lånas ut till TPS för denna säsong och lagets sportchef Antero Niittymäki är exalterad.

Efter 8+27=35 poäng för Vasa Sport i ishockeyligan och fina insatser med Lejonen på vårens landslagsläger valde San Jose Sharks att teckna ett avtal med Tony Sund.

Sund, som redan före NHL-kontraktet hunnit skriva på för TPS, har under den senaste tiden deltagit i Sharks försäsongsläger. Nu står det ändå klart att 24-åringen ska spela i den inhemska ishockeyligan.

TPS meddelar på sin webbplats att Sund lånas ut av NHL-klubben.

– Planen var i mångt och mycket den att Tony skulle spela med oss nästa säsong. Tack till San Jose för att de höll oss underrättade om hur läget var, i och med att dessa saker ibland kan ändras, kommenterar TPS sportchef Antero Niittymäki.

Sund hann spela en träningsmatch med Sharks, där han stod för två assist.

– Vi har planerat en stor roll för Tony för denna säsong, så vi är självklart ivriga över att få honom tillbaka, gladde sig Niittymäki.

Sund ansluter sig till laget på måndag.

– NHL är fortfarande min målsättning, men före det vill jag ta nästa utvecklingssteg under min karriär. För mig är TPS en plats där jag får utvecklas i Finlands bästa förhållanden, kommenterar i sin tur Sund.