Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Mååhe blev årets finlandssvenska låt - Bubbeli: "Det känns jättebra!"

Från 2019
Uppdaterad 26.09.2019 13:14.
Bubbeli
Bildtext Sebastian "Bubbeli" Lindgren.
Bild: Samuel Salminen

Sebastian Lindgren känd som artisten Bubbeli tilldelades priset årets finlandssvenska låt för låten "Mååhe" under festivalen Musik och talang i Vasa.

- Det känns jättebra! Det kom oväntat, så det gjorde saken ännu bättre, säger Lindgren.

Låten är skriven av Sebastian Lindgren som också sjunger och spelar gitarr. Bandet The Runeberg Orchestra består i Mååhe av Oliver Tschernij på trummor, Gustav Nyström på trumpet och trombon, Benji Westerlund på saxofon och Mikko Rintanen på keyboard.

Vad har låten för betydelse för dig?

- Egentligen gjorde jag låten mest som ett roligt projekt. Jag skrev texter efter jobbet på kvällen och funderade ut arrangemangen och ackordföljderna på stugan i Lillmälö i Pargas. Då jag spelade in låtarna på en pekplatta hade jag inga större planer. Men då vi spelade dem live märkte man att det var de svenska låtarna folk gillade, säger Lindgren.

Mååhe handlar om Bubbelis gamla hemstad Pargas.

Vad ger det här för vägkost för framtida projekt?

- Jag blir motiverad då jag märker att folk gillar det jag gör. Visst är det kul att göra saker som en hobby, men det känns möjligt att få jobba med musik då folk gillar låtarna. Jag gillar att skapa musik och vara kreativ i studion, säger Lindgren.

Bäst av 20 låtar

Årets finlandssvenska låt utses under den årliga musikkongressen Musik och talang i Vasa. Yle Vega, Yle X3M och Ålands radio nominerade i år 20 låtar som har spelats under det senaste året.

Publiken fick rösta på sin favorit bland de 20 låtarna. I år kom det in över 2000 röster.

Mååhe blev årets låt - Spela upp på Arenan