Hoppa till huvudinnehåll

Strömsö

Bönquesadillas på tallrik

Busenkla krämiga bönquesadillas – ett recept som överraskar

Från 2019
Uppdaterad 04.10.2021 15:29.

Busenkla krämiga bönquesadillas – ett recept som överraskar

"Enkelt sätt att ta tillvara rester från tacokvällen. Bönor har man väl oftast i skåpet och några vissna tortillan med. Jäkligt gott!"

Karin Ljung-Hägert

Vegval är Strömsös crowdsourcade projekt där vi samlade era bästa vegetariska vardagsrecept i den digitala kokboken Vegval som du kan ladda ner gratis här.

Ingredienser

  • 1 burk kidneybönor

  • 1 burk svarta bönor

  • 1 burk salsasås

  • 4 dl riven ost (vanlig eller vegansk)

  • 8 tortillabröd

Bönquesadilla i en stekpanna
Bild: Yle/Matias Jungar

Gör så här

  1. Mixa bönor med salsan i matberedare eller med en stavmixer. Lämna gärna lite grova bitar.

  2. Rör ner 2 dl riven ost.

  3. Lägg olja i stekpannan. Lägg i en tortilla, strö på riven ost, sen bönsmeten och ännu ett lager riven ost, avsluta med en tortilla överst.

  4. Stek på båda sidorna tills tortillan är gyllenbrun och osten har smält.

Skär i bitar och servera t.ex. med din bästa guacamole, finhackad koriander, sallad och andra tillbehör.

Vad tyckte du om receptet? Betygsätt det nedan eller kolla vad andra tyckt om det:

Vegval – era bästa vegetariska vardagsrecept