Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Två nya fall ska utredas av den disciplinära delegationen – Jussi Jokinens och Arto Laatikainens tacklingar ska granskas

Från 2019
Arto Laatikainen.
Bildtext Arto Laatikainen åkte på matchstraff i lördagens match mot HIFK.
Bild: Vesa Pöppönen / AOP

I fredags fick Ville Varakas en lång avstängning på grund av tacklingen på Anton Stråka. Nu riskerar två andra ligaspelare avstängning direkt i början av säsongen. Kärpäts Jussi Jokinen åkte på matchstraff i matchen mot JYP i lördags och likaså gjorde HPK:s Arto Laatikainen i lördagens match mot HIFK. Nu ska båda situationerna granskas.

Ligan meddelar i dag på Twitter i två inlägg att situationerna i lördagens ligamatcher förts vidare till disciplinära delegationen. Både Jokinens och Laatikainens tacklingar ska nu granskas.

HPK:s Arto Laatikainen åkte på matchstraff i den andra perioden i matchen mot HIFK som slutade i Helsingforsklubbens seger. Det efter en tackling på Micke-Max Åsten.

Också matchen mellan Kärpät och JYP resulterade i ett matchstraff. Det efter att Jussi Jokinen tacklade JYP:s Julius Nättinen under den sista tian av matchen.

Ville Varakas tackling på Anton Stråka förra veckan i matchen mellan HIFK och JYP granskades och resulterade i en avstängning på sex matcher.

Delegationen slog fast att tacklingen var riktad mot huvudet vilket gav en avstängning på fyra matcher. En tidigare avstängning (från säsongen 2017/18) förlängde ändå avstängningen med två matcher.

Diskussion om artikeln