Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Förlustsviten över för Jokerit – slog Lokomotiv på bortaplan med 4–1

Från 2019
Uppdaterad 23.09.2019 22:51.
Steve Moses och Peter Regin jublar.
Bildtext Steve Moses gjorde sitt första mål för säsongen.
Bild: AOP

Jokerit har förlorat de tre senaste matcherna på bortais. I dag gick det ändå vägen för Helsingforsklubben i Jaroslavl. Jokerit rymde i matchen direkt och slog hemmalaget till slut med klara 4–1. Antti Niemi gjorde en bra match mellan stolparna och fick sin första KHL-seger. Säsongen fortsätter på hemmaisen.

Jokerit fick en pang start på matchen i Ryssland. Redan under den första perioden drog man upp en lucka och ledde med 3–0. Det efter att Henri Ikonen, Steve Moses och Brian O'Neill lyckats överlista Lokomotiv-keepern.

Aleksandr Lazushin fick efter det ge över platsen mellan stolparna och hemmalaget höll tätt i hela den andra perioden. Knappt innan slutet på matchen fastställde Jokerit slutsiffrorna i och med Alex Grant mål i tom bur.

Antti Niemi stod för 30 räddningar i matchen och fick äntligen uppleva sin första KHL-seger.

– Alla i laget är glada för Andy efter att vi inte ha kunnat hjälpa honom i de tidigare matcherna. Vi försvarade bra i dag och då är det också lättare för målvakten att spela bra, säger Lauri Marjamäki i klubbens pressmeddelande.

Bortaturnén är nu över för den här gången och nästa match spelas i Helsingfors. Jokerit möter på onsdagen de regerande mästarna CSKA Moskva.

– Det är jättefint att nu få återvända och spela framför hemmapubliken. Deras stöd är väldigt viktigt för oss och de står bakom oss också under svåra stunder. Förhoppningsvis vänder det nu småningom, kommenterar Marjamäki den tunga förlustsviten.

Resultat:

Lokomotiv – Jokerit 1–4 (0–3, 1–0, 0–1)

5 min, 0–1 Ikonen
11 min, 0–2 Moses
18 min, 0–3 O'Neill
40 min, 1–3 Rafikov
59 min, 1–4 Grant
Antti Niemi: 30 räddningar

Diskussion om artikeln