Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Tjäreborg: Kunderna i Grekland hem i kväll - 417 försenade finländare fortfarande kvar i Parga och Larnaca

Från 2019
Uppdaterad 24.09.2019 14:41.
Tjäreborgs logotyp bestående av texten Tjäreborg med bilden av ett symboliskt hjärta i gult och orange ovanför texten.
Bildtext Några detaljer om hur Tjäreborg kommer att ersätta kunderna för inhiberade resor går det inte att få i dag. Vi kommer att kontakta alla berörda kunder och informera om hur det kommer att fungera, säger bolagets vice vd i dag.
Bild: Timo Korhonen / All Over Press

Tjäreborgs flygtrafik hostar fortfarande, men bolaget strävar efter att flyga normalt från och med i dag. Sakta, sakta försöker vi få allt att fungera som normalt, säger Tjäreborgs vice vd Jessica Virtanen.

Tjäreborg meddelade i går att bolaget flyger som normalt från och med i dag.

- Sakta, sakta försöker vi få allt att fungera som normalt. Det är vissa tekniska saker som inte fungerar och när flygen inte lyfte i går kan vi inte garantera att alla flyg håller tidtabellen i dag, säger Tjäreborgs vice vd Jessica Virtanen.

Henkilökuva
Bildtext 417 resenärer som borde ha åkt hem i går är fortfarande i grekiska Parga och på Larnaca i Cypern, berättar försäljningschefen Saana Ruonala som just har kommit från ett möte med Tjäreborgs ledning.
Bild: Mikko Koski / Yle

417 kvar i Grekland och på Cypern

Under gårdagen blev dryga 500 av Tjäreborgs kunder på marken. 417 resenärer, som borde ha åkt hem i går, är fortfarande i grekiska Parga och på Larnaca i Cypern.

- De allra flesta av dem är fortfarande på sina hotell, berättar försäljningschefen Saana Ruonala som just har kommit från ett möte med Tjäreborgs ledning. Tjäreborg strävar efter att få hem alla försenade resenärer under de två närmaste dygnen.

Enligt de senaste planerna flyger kunderna i Grekland hem på tisdagkväll med Thomas Cook Scandinavian airlines, medan Tjäreborg fortfarande väntar på bekräftelse när kunderna på Cypern ska hem.

De försenade resenärerna kommer att få ett sms från Tjäreborg då avfärden klarnar.

- De kommer också att ersättas för förseningen, säger Ruonala.

Tjäreborg lovar kontakta alla kunderna

Några detaljer om hur bolaget kommer att ersätta kunderna för inhiberade resor kan Virtanen inte ge.

- Det kan jag inte svara på just nu. Självklart följer vi paketreselagen. Vi kommer att kontakta alla berörda kunder och informera om hur det kommer att fungera.

Tjäreborgs vice vd Jessica Virtanen.
Bildtext Jessica Virtanen.
Bild: www.saaskilahti.fi

Moderbolaget Thomas Cook försatte sig själv i konkurs i går. Hur framtiden för den nordiska divisionen ser ut är fortfarande öppet.

- Den nordiska delen av koncernen som vi kallar Thomas Cook Nortehern Europe står på egna ben. Ägaren är fortfarande Thomas Cook Group, men vem som kommer att äga oss i framtiden får vi se.

Vice vd Jessica Virtanen vill inte spekulera vem som kan vara intresserad av att ta över verksamheten.

- Vi vill att det är nån som tror på oss och vill ta oss vidare, säger Virtanen. Vi har jättebra företag här i Norden och vi hoppas kunna driva dem vidare.

Inga kommentarer om framtidens vinster

I och med att konsumenterna i allt högre grad själva bokar sina resor över nätet är de stora resebyråerna allt mera trängda. Trots det tror Jessica Virtanen att charterresorna har en framtid.

- Speciellt barnfamiljerna har hittat charterresorna därför att hela familjen kan ha en bra semester, säger hon. Servicen täcker hela vägen från att kunden köper resan till flyg, transporter och hotell på destinationen. Det är en lång kedja och servicen måste fungera i alla delar av kedjan.

Kan ni konkurrera med priset?

- Det tror jag vi kan. Det är inte alltid billigare att plocka ihop resan själv, speciellt om det är familjer som reser. Och du har trygghet när du reser med en resebyrå. Efter gårdagen kan det kännas konstigt att jag säger det - men vi tar hand om våra gäster och erbjuder en resegaranti.

Var gör ni vinsterna i framtiden?

- Det kan jag inte kommentera, men vinsten kommer att komma från olika delar, säger Jessica Virtanen på Tjäreborg.