Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Lewis Hamilton befarar att Mercedes får svårt att utmana Ferrari: ”Uppenbart att deras bil fungerar väldigt bra”

Från 2019
Hamilton och Leclerc pratar med varandra.
Bildtext Mercedes har halkat efter Ferrari i de senaste tävlingarna.
Bild: /All Over Press

Lewis Hamilton skjuter över favorittrycket på Ferrari inför säsongen sex sista tävlingar. Den senaste uppdatering har gett resultat och Hamilton tycker att Ferrari just nu är det starkaste stallet. De kommande tävlingarna kommer att bli tuffa, säger han.

Sedan sommaruppehållet tog slut och formel 1-säsongen gick in på sin andra halva är det ett stall som sticker ur mängden. Och det är inte Mercedes som dominerade fullständigt under stora delar av våren och sommaren.

Ferrari har studsat tillbaka efter en tung start på säsongen och har nu vunnit tre raka tävlingar. I Singapore i söndags tog stallet dessutom en dubbelseger – den första på över två år.

Ferrari har lyckats med sin senaste uppdatering där den nya nosen gjort att man även är konkurrenskraftiga på långsammare banor där topphastighet och acceleration inte spelar lika stor roll.

VM-ledaren Lewis Hamilton räknar också med att Ferrari får axlar favoritrollen i de kommande tävlingarna.

– Det är uppenbart att deras bil fungerar väldigt bra överallt och det kommer att bli väldigt svårt att besegra Ferrari. De är väldigt snabba på raksträckorna och där kan vi inte utmana.

– Jag är säker på att vi har uppdateringar på kommande, hur mycket vet jag inte. De kommande tävlingarna kommer att bli tuffa, säger Hamilton till BBC.

Sebastian Vettel visar tummen upp medan Charles Leclerc ser besviken ut.
Bildtext Ferarri tog en dubbelseger i Singapore.
Bild: xpbimages.com

Hamilton vann sex av åtta tävlingar i början av säsongen men sedan Storbritanniens GP har han bara vunnit ett av fem race.

Han ligger 65 poäng före Valtteri Bottas i VM-tabellen och mycket talar ändå för att britten går mot sin sjätte titel. Avståndet ner till trean Charles Leclerc och fyran Max Verstappen är dessutom nästan 100 poäng.

I konstruktörsmästerskapet ligger Mercedes 133 poäng före Ferrari då sex tävlingar återstår. Om det inte sker en total katastrof kommer stallet att ta sin sjätte raka konstruktörstitel.

Ingen i stallet får känna sig säker

Hamilton känner ändå att han eller stallet inte kan slappna av ännu och det återstår fortfarande mycket jobb att göra innan titlarna är klara.

– Det är inte mycket som har förändrats för mig. Det är lika tufft. Det blir jämnare ju längre säsongen lider och vi måste jobba på. Vi gjorde så väl ifrån oss under inledningen av säsongen.

– Vi har en lucka men den kan försvinna snabbt och vi har inte vunnit något än. Vi kan pressa ur mer ur bilen och stallet. Om någon känner sig säker just nu så måste vi ta ett snack, säger han.

Nästa tävling körs i Ryssland på söndag.

– Vi åker till nästa tävling och försöker göra ett bättre jobb, säger Hamilton.

Diskussion om artikeln