Frasiga fröpanerade svamppuffar med grönsallad
Frasiga fröpanerade svamppuffar med grönsallad
En råvara i högsäsong och en intressant framtidsgröda, hampa, blir smakbärare i denna delikata svamppuff. Vill du ha variation i svamprepertoaren får du den här.
Anders Samuelsson
Vegval är Strömsös crowdsourcade projekt där vi samlade in era bästa vegetariska vardagsrecept i en digital kokbok som du kan ladda ner gratis. Det här är ett av vår kock Anders Samuelssons bidrag till boken.
Ingredienser
1 msk olja olivolja
1 purjolök, fint hackad
300 g svamp (t.ex. skogssvamp/shiitake/portabello) finhackad
1 knippe/kruka dill, hackad
1 msk smör
3 msk vetemjöl
1 dl växtmjölk
1 dl manchegoost, riven
salt och peppar
Till paneringen:
2 ägg, lätt vispade
1,5 dl hampafrön och sesamfrön grovt mixade
Gör så här
Hetta upp oljan i en panna. Fräs lök och svamp i ca 5 minuter.
Smaksätt med salt och peppar. Tillsätt smöret låt smälta, gå ner med mjölet och därefter sojamjölken under omrörning tills det tjocknat.
Rör ner den rivna osten, dillen och smaka av med salt och peppar. Häll över i en skål och kyl ner.
Forma till små biffar och doppa i äggsmeten. Panera med hampa- och sesamfrön och stek på medelvärme.
Smaksatt yoghurt
1 st citron saft och cest
2 dl turkisk yoghurt
1/2 dl tahini
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
Servera med en rejäl grönsallad.
Tips! Hyvla gärna t.ex. betor, morot eller fänkål tunt över grönsalladen. Det ger mera struktur till salladen.
Vad tyckte du om receptet? Betygsätt det nedan eller kolla vad andra tyckt om det: