Det här handlar riksrättsutredningen mot Donald Trump om och det här händer nu
Det amerikanska representanthusets talman demokraten Nancy Pelosi har beslutat att inleda en riksrättsutredning mot president Donald Trump.
Vad handlar det om?
Riksrättsutredningen kretsar kring ett telefonsamtal mellan Trump och Ukrainas nyvalda president Volodymyr Zelenskyj den 25 juli.
Trumps motståndare anklagar presidenten för att ha försökt pressa Zelenskyj att inleda en utredning av tidigare vicepresidenten, demokraten Joe Bidens son Hunter Bidens affärer i Ukraina.
Hunter Biden arbetade för ett ukrainskt energibolag samtidigt som Joe Biden var vicepresident. Republikanerna har redan tidigare anklagat Hunter Biden för korruption även om det inte finns några bevis mot honom.
Joe Biden är för tillfället den starkaste kandidaten i Demokraternas primärvalskamp.
Enligt amerikanska medier hade Trump några dagar innan samtalet beslutat att frysa hundratals miljoner dollar i militärt stöd till Ukraina. Stödet hölls fruset fram till mitten av september.
Wall Street Journal rapporterar att Trump tog upp frågan om en utredning mot Hunter Biden åtta gånger under samtalets gång.
I början av augusti lämnade en visselblåsare som arbetar inom underrättelsemyndigheterna in en anmälan om samtalet.
Anmälningar av det här slaget brukar i regel rapporteras till kongressen inom sju dagar. Men Joseph Maguire, som är tillförordnad chef för amerikanska underrättelsetjänsten, valde att inte göra det.
Uppgifterna läckte senare ut i amerikanska medier. Den nionde september bekräftar Maguire att anmälan existerar, men gav inte ut några detaljer. Representanthuset ska höra Maguire på torsdag.
Vita huset uppger att man utreder om det är möjligt för kongressen att höra visselblåsaren.
Vad säger presidenten?
Donald Trump bekräftar att han diskuterat Joe och Hunter Biden med Zelenskyj. Trump förnekar ändå att han gjort något olagligt och säger att det var frågan om en ”trevlig konversation” och ett ”perfekt telefonsamtal”.
Han uppger att korruption är ett allvarligt problem i Ukraina och att det därför var viktigt att ta upp frågan.
Trump bekräftar också att han under samtalet sagt att han inte vill att personer som Joe och Hunter Biden bidrar till korruptionen i Ukraina.
På tisdagen meddelade Trump att samtalet kommer att offentliggöras i dess helhet. Han uppger att det kommer att visa att samtalet varit oskyldigt.
Det är inte entydigt om det är olagligt att be utländska aktörer om information under en amerikansk valkampanj.
Trump har uppgett att han ser hela processen som en häxjakt.
Hur fungerar processen?
Enligt den amerikanska grundlagen ger kongressen rätt att utreda och fälla regeringsmedlemmar som begått brott. Processen heter ”Impeachment” på engelska.
Enligt den amerikanska grundlagen kan kongressen avsätta politiker och tjänstemän som gjort sig skyldiga till förräderi, mutbrott eller andra allvarliga brott och förseelser.
Det är kongressens representanthus som beslutar om riksrätt. Utredningen sköts i regel av representanthusets justitieutskott.
Frågan debatteras sedan i hela representanthuset som sedan röstar om åtalet. Det räcker att en enkel majoritet av de 435 ledamöterna röstar ja för att åtal ska väckas.
Sedan går frågan vidare till senaten, som tar ställning till åtalet. Det krävs två tredjedels majoritet för en fällande dom i senaten.
Förenklat är det alltså representanthuset som är åklagare och senaten som är domstol.
Kongressen har inlett riksrättsutredningar 60 gånger under USA:s historia. Endast åtta personer, alla federala domare, har fällts och avsatts.
Eftersom Republikanerna har majoritet i senaten är det mycket osannolikt att Trump kommer att fällas. Däremot betyder den demokratiska majoriteten i representanthuset att det är troligt att det blir åtal.
Källor: AP, Reuters, BBC, DW