Hoppa till huvudinnehåll

Sport

”Spelar ingen roll för mig om det är träningsmatch eller inte” – Barkovs glödheta minuter ledde Florida till seger

Från 2019
Aleksander Barkov skjuter
Bildtext Aleksander Barkov.
Bild: Matti Raivio/All Over Press

Två mål och en assist inom loppet av tre minuter. Då var det lätt för Florida Panthers-lotsen att säga att det är en njutning att följa med Aleksander Barkov spela. För Kaapo Kakkos del resulterade spel i andrakedjan inte i några poäng.

Ett Florida-derby stod på schemat under nattens omgång av träningsmatcher i NHL. Florida Panthers stod värd för Tampa Bay Lightning och tog en klar 6–3-seger.

Det inte minst tack vare Aleksander Barkov.

Lagkaptenen satte själv 2–1-målet två minuter in i den andra perioden. Efter en kvittering av Anthony Cirelli steg Barkov fram igen och satte 3–2. Bara 20 sekunder efter sitt andra mål för kvällen passade han fram Jonathan Huberdeaus segermål.

– ”Barkys” kedja spelade bra i dag, summerar Florida-lotsen Joel Quenneville på klubbens Twitter-konto.

Barkov har nu noterats för 2+3 på två träningsmatcher den här hösten.

– Jag vill vinna varje match. Det spelar ingen roll för mig om det är träningsmatch eller inte, man vill alltid vinna. Det bygger upp vårt självförtroende och det här var en stor seger för oss. Men nästa match väntar redan om några dagar, säger Barkov.

Quenneville, som tog över som tränare för Florida inför den stundande säsongen, myser också av att ha en spelare av Barkovs kaliber i truppen.

– Jag kan verkligen uppskatta sättet han spelar på. Han gör så många saker så bra. Han kan kontrollera isen med sin storlek och mångsidighet. Vissa dagar är det väldigt kul att se på, säger han.

Henrik Borgström noterades för en assist i matchen.

Kakko fick nya kedjekamrater – Hintz och Lindell på assisthumör

Ett derby stod på programmet också på Manhattan, där New York Rangers stod värd för New York Islanders. Kaapo Kakko fick den här gången spela i andralinan tillsammans med Vitali Kravtsov och Brett Howden.

Kakko noterades inte för poäng då Rangers vann matchen med 3–1, men det var hans kedja som fixade matchens första mål då Kravtsov på passning av Brady Skjei och Jacob Trouba gav Rangers ledningen i den andra perioden.

Artemi Panarin stod för resten av hemmalagets fullträffar i matchen.

Dallas-finländarna var också väl framme då Stars bortaslog St. Louis Blues med 2–1. Esa Lindell noterades för assisten till Jason Dickinsons 1–0-mål och Roope Hintz passade sedan fram John Klingbergs 2–0-fullträff i den andra perioden.

Resultat, NHL-träningsmatcher:

NY Rangers – NY Islanders 3–1
NYR Kakko 0+0, +2, 14:38

Florida – Tampa Bay 6–3
FLA Barkov 2+1, +3, 16:43
FLA Borgström 0+1, +1, 15:49

St. Louis – Dallas 1–2
STL Mikkola 0+0, +/- 0, 14:29
DAL Hintz 0+1, +/- 0, 14:00
DAL Lindell 0+1, +1, 24:26
DAL Kiviranta 0+0, +1, 12:31

Edmonton – Arizona 2–4
EDM Koskinen 14/16 (18:17)

Calgary – Winnipeg 2–0
WPG Vesalainen 0+0, -1, 14:40

Anaheim – San Jose 4–1
SJS Suomela 0+0, +/- 0, 15:48