Förnya pizzakvällen med en tarte flambée – en fransk pizza med creme fraiche och vitmögelost
Från 2019
Publicerad 26.09.2019 19:45.
Uppdaterad 07.08.2020 14:23.
Bild: Carina Ahlskog/YLE
Tarte flambée påminner om pizza men har en knaprigare botten som inte behöver jäsas. Härstammar från Alsace i Frankrike och görs traditionellt med fläsk och lök.
Deg
Ingredienser, 4 pers:
- 5 dl ekologiskt vetemjöl
- 2 krm salt
- 2 dl vatten
- 3 msk olivolja
Gör så här:
- Knåda samman mjölet med salt, vatten och olivolja till en smidig deg.
- Knåda ytterligare 5 minuter och låt sedan degen vila.
Fyllning
Ingredienser, 4 pers:
- 2dl creme fraiche
- 4-6st gulbetor
- 100gram camembert (gärna get)
- 1knippe grönkål
- 1bit peccorino
Gör så här:
- Dela degen i fyra delar och arbeta ut till tunna bottnar.
Bild: Carina Ahlskog/YLE
Betor,matrecept,Strömsö
- Bottna med crème fraiche och hyvlad gulbeta och grönkål.
- Bryt ner camemberten och fördela ut.
- Baka i ugn på 250 grader tills gyllene ca7-12 minuter.
Bild: Carina Ahlskog/YLE
Betor,matrecept,Strömsö
- Toppa med finriven peccorino och lite dressad svarvad beta och om du hittar lite roliga späda blad i trädgården.
Bild: Carina Ahlskog/YLE
tarte flambée,pizzor,Strömsö,matrecept
Diskussion om artikeln