Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Blev utan NHL-kontrakt – Saku Mäenalanen till Jokerit efter ett år i Carolina

Från 2019
Uppdaterad 25.09.2019 17:04.
Saku Mäenalanen spelar i NHL.
Bildtext Saku Mäenalanen fick inte fortsätta i Carolina.
Bild: �Icon Sportswire (A Division of XML Team Solutions) All Rights Reserved

Jokerit förstärks med ett tufft inhemskt namn då Saku Mäenalanen ansluter sig till KHL-klubben. Mäenalanen spelade förra säsongen 34 matcher för Carolina Hurricanes men fick inte det kontrakt han ville.

25-årige Mäenalanen har tecknat ett 1+1-årigt avtal med Jokerit. Meningen är att anfallaren ska vara med redan på lördagen då Jokerit möter Avtomobilist på hemmais.

Mäenalanen spelade förra säsongen i Nordamerika där han fick spela 34 grundseriematcher i NHL och noterades för poängen 4+4 i Carolina Hurricanes-tröjan. Mäenalanen väntade länge på att bli erbjuden ett envägskontrakt av Carolina, men utan resultat.

Nu återvänder han till Finland där han vunnit tre FM-guld med Kärpät.

– Jokerit tog kontakt och jag tycker det här är en bra lösning för mig. Jag tror att jag kan ta ett kliv framåt och få mycket ansvar, säger Mäenalanen på Jokerits webbplats.

Jokerit förberedde sig för att värva Mäenalanen redan i fjol då laget skaffade hans KHL-rättigheter av Sibir Novosibirsk.

– Vi inledde processen redan då för att vara redo om han skulle återvända till Europa. Vi har varit väldigt intresserade av honom, berättar Jokeritbossen Jari Kurri på klubbens webbplats.