Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Teemu Pukki kritiserar färsk biografi och skjuter ner påstående om hans godisätande: “Jag har inget med den här boken att göra”

Från 2019
Teemu Pukki, Helsinki, 02.09.2019
Bildtext Teemu Pukki säger att hans godisätande har överdrivits i den nya boken.
Bild: Antti Haanpää / Yle

Teemu Pukki verkar inte vara särskilt förtjust i att det publicerats en bok om hans liv. Målkanonen säger att det färska verket innehåller fel och att han själv inte varit inblandad i bokens födsel.

Juha Kanervas bok om Teemu Pukki har publicerats, men huvudpersonen vill att alla ska veta att han själv inte varit med i skrivandeprocessen. Det här framkommer i ett inlägg som han publicerat på Instagram

– Jag vill göra det klart för alla att jag inte har något att göra med den här boken eller med någon annan bok som berättar om mig. Om jag någon dag vill vara med om att skriva en självbiografi så kommer det att vara efter min karriär, skriver Pukki.

Norwich-anfallaren berättar att han inte bekantat sig med boken desto mera, men att han reagerat på en detalj som det rapporterats om i pressen.

Det handlar om att Pukki under sina HJK-tider skulle ha läxats upp av tränarstaben som tyckte att den unge anfallaren hade ett alltför nära förhållande till godis. Det här förhållandet har enligt Pukki överdrivits i boken.

– Jag har inte fått chansen att läsa boken så jag kan inte kommentera innehållet desto mera. En sak som jag läste om i Ilta-Sanomat kan jag ändå rätta. Jag vet inte varifrån påståendet härstammar, men även om jag förut åt mer sötsaker än vad jag gör i dag så har jag aldrig ätit “godis varje dag”.