Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Efter två tröga matcher tog Cocks sin första seger i Champions League: "Nu hade vi en annan inställning"

Från 2019
Uppdaterad 25.09.2019 22:18.
Nico Rönnberg jublar.
Bild: Handbollsförbundet

Cocks öppnade segerkontot i handbollens Champions League då laget slog slovakiska Tatran Persov framför hemmapubliken. Nico Rönnberg och Teemu Tamminen var Riihimäkilagets bästa målskyttar.

25–30 och 19–34. Cocks hade inlett sin andra Champions League-säsong med två förluster och utan att imponera.

I den tredje matchen var det betydligt piggare tuppar på plan då Cocks besegrade gästande Tatran Presov med 29–27 (15–12). Nico Rönnberg och Teemu Tamminen ledde anfallet med sju mål var.

Cocks hade grepp om ledningen så gott som hela matchen men i slutet var det nära att gå snett. Tatran Presov spurtade från ett tremålsunderläge till en 27–26-ledning med bara några minuter kvar.

Då klev ändå Tamminen och målvakten Vitalij Sjitsko fram och vände ännu en gång. Tack vare Tamminens två snabba mål och Sjitskos stora räddningar var det Cocks som till slut fick fira seger.

I slutsekunderna kom ännu juniorlandslagsmålvakten Leevi Koistinen in mellan stolparna för att rädda ett sjumeterskast. Efter det kunde festen i den nya Riihimäkihallen börja.

Jämfört med de två tidigare Champions League-matcherna stod Cocks alltså för en klart starkare och mer energisk insats.

– Det här är samma lag men nu hade vi en annan inställning. I dag fick vi ha dag fick vi allt att fungera. Jag har sagt till alla i laget att det är fast i vår inställning. Vi gjorde en enorm insats, säger en glad Nico Rönnberg åt Yle Sporten.

– De gick upp i ledning på slutet men jag tyckte att det hela tiden kändes som att det här är vår match.

“Axeln är i skick”

Rönnberg som landade på sju fullträffar såg ut att vara försiktig med att ta distansskott i den första halvleken. Frågan var om den gamla axelskadan igen hade börjat bråka.

I den andra halvleken sköt Rönnberg ändå betydligt ivrigare och säger att den försiktiga inledningen inte berodde på att axeln skulle vara öm.

– Jag spelade bra i fjol och alla vet det. Det känns som att de alltid har två stora killar som vaktar mig. I första halvleken fick jag inte så bra lägen och då är det ingen vits att börja skjuta, en passning till linjen är lika bra. När det gick lite motigt i andra halvleken var jag sedan tvungen att kliva fram.

– Axeln är faktiskt riktigt bra, intygar Rönnberg.

Cocks spelar sin följande Champions League den 13 oktober då laget möter HC Eurofarm Robotnik på bortaplan. Nordmakedonierna har förlorat sina två första matcher.

– Finns inga lätta matcher i år. Jag tycker att vi i fjol hade vi några lag i gruppen som vi också på papper skulle ha bra chanser mot. I år är varenda ett poäng otroligt starkt av oss.

Cocks – Tatran Presov 29–27 (15–12)