Hoppa till huvudinnehåll

Sport

BK-46 krossade HIFK – Jac Karlsson bäst på plan i comebackmatchen trots den tröga starten: “Allt var nytt och jag hade ingen aning om vem vi mötte”

Från 2019
Uppdaterad 26.09.2019 13:19.
Jac Karlsson i BK-46 inför comebacksäsongen 2019-2020.
Bildtext Jac Karlsson är tillbaka i BK:s färger och handbollsligan.
Bild: Mikael Oivo / Yle

BK-46 öppnade sin säsong med en övertygande seger över Helsingfors IFK. Jac Karlsson som gjorde sin första ligamatch på tolv år var inte imponerad av dagens motståndare.

Det var inget snack om vem som var bättre då BK-46 och Helsingfors IFK öppnade säsongen i Karis. BK rymde i ett tidigt skede och vann med 31–20 (17–12).

Spelande tränaren Andreas Rönnberg och Linus Lindberg var hemmalagets bästa målskyttar med sex fullträffar var, men det var Jac Karlsson som valdes till matchens bästa spelare.

Karlsson som gjorde sin första ligamatch i BK-tröjan på tolv år satte in tre bollar i sin comeback-match. Det tog ändå en stund för Karlsson att bli varm i kläderna.

– Allt var nytt och jag hade ingen aning om vem vi mötte. Jag hade aldrig sett dem spela så det tog en stund att komma in i matchen och se vem som kan göra vad och vilka svagheter de har, berättar Karlsson för Yle Sporten.

– Jag är nöjd med vår insats. Vi lyckades med det mesta som vi hade talat om. Det var riktigt bra.

HIFK gjorde däremot inget större intryck på Karlsson.

– Jag är lite överraskade av deras nivå, jag trodde de skulle vara bättre. Vi lyckades avgöra matchen förvånansvärt tidigt, säger Karlsson.

Karispubliken behöver inte oroa sig över Karlssons inställning

Karlsson som spelat de tolv senaste åren i norska och danska handbollsligorna återvände den här sommaren till Finland och Karis.

I en intervju för Yles Sportliv-program talade han öppet om utmaningarna med att lämna proffslivet bakom sig. Karlsson medgav också att hans BK-hjärta inte bultar så hårt som många i Karis kanske skulle hoppas.

Men att han inte skulle tända till då det är dags att spela är inget som BK-supportrarna behöver oroa sig över.

– Handboll är alltid roligt då det är match och inställningen på plan är alltid 100 procent. Annars kan man sluta helt och hållet och gå och sitta vid ändan av bänken, säger Karlsson.

BK-46 spelar sin följande match nästa onsdag då laget möter regerande mästaren Cocks.

BK-46 – HIFK 31–20 (17–12)

BK-46: Andreas Rönnberg 6, Linus Lindberg 6, Sebastian Säkkinen 5, Jac Karlsson 3, Alex Lignell 3, Robin Sjöman 2, Kenneth Dahlberg 2, Victor Westerlund 1, André Udd 1, Nicholas Mavrostomos 1, Albert Lindholm 1

HIFK: Niclas Ahlgren 7, Ardo Puna 3, Gheorghe Safronii 3, Oscar Udd 2, Kristian Jansson 1, Roman Protcenko 1, Erkka Näntö 1, Vladimir Knopinskij 1, Géza Vasvári 1,

Diskussion om artikeln