Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ilves tog första segern efter katastrofstarten i ishockeyligan – hattrick av Robert Leino

Från 2019
Robert Leino.
Bildtext Robert Leino gjorde hattrick mot KalPa.
Bild: Lehtikuva

Ilves som förlorat sina fem första matcher fick äntligen upp poängkontot då laget slog KalPa med 7–4 i ishockeyligan. TPS tog i sin tur en förkrossande seger över KooKoo.

Ilves fick en bra start på matchen och ledde med 2–0 efter 9 minuter. Slutet på perioden gick sedan mindre bra för hemmalaget då KalPa kvitterade och såg till att ställningen var 2–2 vid paus.

I andra perioden gjorde Ilves igen två snabba mål, och den här gången lyckades KalPa aldrig komma ikapp. Efter tredje periodens målkalas skrevs siffrorna till slut 7–4 åt Ilves.

Ilves Robert Leino var matchens lirare med sina tre fullträffar. Eero Kilpeläinen i KalPa-målet gjorde bara tio räddningar.

Arttu Ruotsalainen och Antti Saarela som återvänt till Ilves laguppställning lyckades båda göra mål i sina första matcher den här hösten. 18-årige Saarela har varit skadad medan Ruotsalainen återvände till Tammerfors efter att ha blivit utan en NHL-plats i Buffalo Sabres.

Saarelas 1–0-mål markerade också första gången den här säsongen som Ilves ledde en match. Kort därefter gjorde Ruotsalainen 2–0.

TPS mosade KooKoo – Jokerit förlorade mot CSKA

I Kouvola hade hemmalaget KooKoo inte brist på skott mot mål, men största delen stoppades av TPS-keepern Rasmus Tirronen. Tirronen räddade 36 skott medan kollegorna i KooKoo-målet stod i vägen för endast tolv skott totalt.

Men trots att KooKoo vann skottstatistiken i överlägsen stil så var det TPS som tog en förkrossande seger och åkte hem mot Åbo med en 7–2-vinst i bagaget.

Segern är TPS andra på fyra matcher den här säsongen.

I de övriga ligamatcherna slog Lukko JYP med 3–1 medan Pelicans tog en 5–2-bortaseger över SaiPa.

I KHL åkte Jokerit på storstryk mot CSKA Moskva som var bättre med 5–1 i Helsingfors. Steve Moses stod för hemmalagets enda fullträff.

Diskussion om artikeln