Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Tjäreborg beklagar fortsatta förseningar - de flesta plan är ändå i tid

Från 2019
Uppdaterad 26.09.2019 16:18.
En terminal vid Helsingfors-Vanda flygplats på sommaren 2018.
Bildtext Tjäreborgs verksamhet fortsätter och en del av bolagets paketresor säljs nu till nedsatta pris.
Bild: Elise Tykkyläinen / Yle

Researrangören Tjäreborg beklagar att det fortfarande förekommer förseningar i en del charteravfärder, efter moderbolaget Thomas Cooks kollaps i måndags.

Förseningarna beror på de operativa utmaningar Tjäreborg har beträffande licenser och avtalsdetaljer, säger bolaget i sitt senaste pressmeddelande.

Idag har det varit problem bland annat med avgången till Hania på Kreta, som skjöts upp i morse på obestämd tid.

Största delen av flygen håller ändå tidtabellen, säger Tjäreborg.

Strandsatta resenärer flygs hem

De flesta av Tjäreborgs strandsatta resenärer har kunnat återvända till Finland, meddelade resebyrån i förmiddags. Nu pågår arrangemang för att kunna flyga hem de återstående.

Omkring 3 000 finländska turister fick problem med hemresan, då Tjäreborgs moderbolag Thomas Cook på måndagen meddelade om sin konkurs. Samtliga charterflyg ställdes in då.

På sin webbplats försäkrar Tjäreborg att Thomas Cooks konkurs inte påverkar de nordiska dotterbolagens verksamhet. Såväl Tjäreborg som Ving, Spies, Globetrotter och Thomas Cook Airlines Scandinavia fortsätter som självständiga enheter.

Tjäreborg fortsätter att sälja resor, och erbjuder som bäst paketresor till bland annat Kanarieöarna och Kap Verde under november och december. De säljs för rabatter på mellan 150 och 300 euro.

Artikeln uppdaterades kl 16:15 med Tjäreborgs uppgifter om förseningar

Diskussion om artikeln