Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Två sekunder från världsrekordet i maraton – Kenenisa Bekele gjorde ett superlopp i Berlin

Från 2019
Uppdaterad 29.09.2019 14:48.
Kenenisa Bekele springer i målbandet.
Bildtext Kenenisa Bekele stod för en kanontid i Berlin.
Bild: EPA-EFE/All Over Press

37-åriga Kenenisa Bekele avverkade Berlins maraton på supertiden 2.01.41, men var ändå besviken efter målgång. Den mångfaldiga OS- och VM-guldmedaljören blev futtiga två sekunder från Eliud Kipchoges världsrekord.

Den etiopiska veteranen Kenenisa Bekele bevisade i dag att han fortfarande hör till världens absolut bästa långdistanslöpare. Etiopiern vann Berlins maraton på den fantastiska tiden 2.01.41.

Tidsnoteringen är endast två sekunder sämre än Eliud Kipchoges världsrekord. Kenyanen Kipchoge sprang på 2.01.39 i samma tävling i fjol. Bekele förbättrade sitt personliga rekord i maraton med en minut och 22 sekunder.

Med tio kilometer kvar av dagens lopp var Bekele mer än en minut efter världsrekordtakten. Etiopiern tog ledningen först efter 38 kilometer, när han passerade sin landsman Birhanu Legese.

– Mina förberedelser var inte perfekta. Jag är ledsen över att ha missat världsrekordet, det är smärtsamt. Jag har otur, men jag känner till min potential och vet att jag klarar av det (att slå världsrekordet, red. anm. ), sade Bekele efter loppet.

Bekele förbättrade sitt personliga rekord i maraton med en minut och 22 sekunder.

37-åringen har även bland annat två OS- och fyra VM-guld på 10 000 meter och ett OS- och ett VM-guld på 5000 meter i prisskåpet.

Källa: AFP

Diskussion om artikeln