Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Fin säsongsinledning av Dicken – tog klar seger över Kyrkslätt IF i premiären

Från 2019
Uppdaterad 02.10.2019 01:49.
Tove Salokivi blickar åt sidan med bollen i sin hand.
Bildtext Tove Salokivi var i ypperlig målform i premiärmatchen.
Bild: Tomi Hänninen/Newspix24

Ingen toppmatch av Dicken, tyckte tränaren Ken Sirenius. Dicken inledde ändå säsongen med en komfortabel seger över KyIF. Slutsiffrorna skrevs 31–18 (14–6).

Medan de andra lagen i damernas FM-serie inledde säsongen redan i lördags, så premiärspelade Dicken och Kyrkslätt IF först i dag.

En match där Dicken som väntat var starkare.

Drumsölaget smet upp i ledning rätt så snabbt i den första halvleken. Tove Salokivi stod för fem av lagets tolv mål i halvleken och bakåt släppte man endast in sex bollar.

KyIF fick bättre grepp om spelet i den andra halvleken. Inom tio minuter hade man fördubblat sin målmängd.

– Vi kom inte riktigt åt att lägga allt på banan i dag, 50 procent av vårt fokus lämnade i omklädningsrummet, menade Dickentränaren Ken Sirenius på Handbollsförbundets webbplats

Dicken höll sig ändå steget före och drygade ut målmarginalen ordentligt. Hemmamålvakten Kira Itkonen valdes till planens bästa i matchen som slutade 31–18.

– Efter alla om och men med skador och sjukdomar gör vi en stundvis riktigt bra match. Vi tog med oss en hel del bra saker som vi tränat på, men vi gör inte dessa tillräckligt mycket, sade KyIF-tränaren Sebastian Aarnio.

Nästa veckas onsdag väntar en finalrepris för Dickens del, när man gästar Helsingfors IFK. KyIF tar emot Grankulla IFK på söndag.

Diskussion om artikeln